Foto: Jan Espen Thorvildsen

Line (Grane Arendal): – Jeg har skikkelig tro på at vi skal gjøre det bra i år

Av: Trond Sørøy / Norsk Topphåndball

Grane Arendal sin talentfulle venstrekant Line Homdrom Rusten (19) har signert ny kontrakt og blir en viktig brikke i klubbens satsing i sesongen som kommer.  Line har stor tillit til trener Luka Panza og er fornøyd med valget hun har tatt om å fortsette en sesong til Arendalsklubben.

– Jeg valgte å bli et år til i Grane blant annet på grunn av at Luka Panza har kommet inn som hovedtrener.  Jeg har stor tillit til han som trener på grunn av at jeg har hatt han som trener da jeg var yngre.  I tillegg har vi fått en del nye spillere og jeg har rett og slett tro på laget som det er i dag. 

– Miljøet her er supert.  Det er en inkluderende gjeng og vi lærer mye av hverandre på ulike plan.  Jeg kan ikke tenke meg en bedre klubb å være i for den kommende sesongen, sier Line. 

– Et punkt jeg har satt veldig høyt denne sesongen er personlig utvikling.  Jeg har hatt en god dialog med Luka Panza om dette og klubben har en god tilrettelegging når det gjelder økter utenom fellestreningene.


Personlig utvikling

– Personlig utvikling er viktig som håndballspiller og derfor har trenerteamet satt sammen et opplegg for de som har mulighet til å trene på formiddager og ta økter hvor fokuset er på posisjoner og hvor en kan gjøre de tingene man ikke får tid til på treningene på kveldstid.  Dette er veldig bra, skryter hun.


Tillit

Line Homdrom Rusten spiller allerede sin tredje sesong på A-laget til Grane Arendal.  Hun kom til klubben som 16-åring og ble tatt godt imot.

– Jeg trives veldig godt i Grane, både når det gjelder det sosiale og det sportslige.  Jeg kom til klubben som 16-åring og ble tatt godt imot av klubben og laget hadde en fin blanding av unge og erfarne spillere.  Så det gjorde at jeg fikk mye støtte, feedback og veiledning av spillere som har spilt på toppnivå både i Norge og Danmark. 

– Jeg fikk en del tillit allerede i min andre sesong da vi rykket opp fra 2. divisjon og jeg opplevde å få enda mer tillit i fjorårssesongen i 1. divisjon.  Målsettingen i fjor var å holde oss i divisjonen og det gikk etter planen.  Det vi la vekt på var at prestasjonene våre skulle være gode nok så vi ikke var avhengige av andre lags resultater for å holde oss. Jeg er veldig glad for at sesongen endte som den gjorde og at ikke koronasituasjonen gjorde at det ble noe kluss, men at vi allerede hadde klart å beholde plassen. 


På landslaget

Line har deltatt på landslagssamlinger for juniorlandslaget og har 5 landskamper for Norge (KL00).


– Det er en anerkjennelse for jobben som er gjort det å være en del av LK00.  Og samtidig er det en stor motivasjon for meg for arbeidet som skal legges ned videre i fremtiden. 

– I et landslagsmiljø får jeg kontakt med spillere fra andre håndballmiljøer rundt i landet og det er alltid ting å putte med seg i sekken av erfaringer.  Så etter at jeg ble en del av LK00 har jeg lært å kjenne meg selv og utfordre meg selv når det gjelder både håndballen og det sosiale.  Jeg har lært hva som kreves for å være en toppidrettsutøver og blitt mer bevisst på ansvaret egen utvikling.  At det er jeg som må sitte i førersetet når det gjelder utviklingen min innenfor håndballen.


Spille god håndball

– Jeg håper at vi i år fremstår som et sultent og viljesterkt lag.  Som viser og ønsker å ta et steg videre fra sesongen i fjor, både utviklingsmessig og når det gjelder resultater.

– Denne sesongen tror jeg blir gøyal med tanke på at vi har ventet så lenge på å komme i gang, da tror jeg det blir ekstra spesielt og moro å starte opp igjen.  Og jeg har skikkelig trua på medspillere og trenerteamet denne sesongen, så jeg tror dette bare kan bli bra!