Foto: Annick Nielsen

Lina Marie Jensen, fra forsvarsstrateg til toppscorer

Av: Trond Sørøy / Norsk Topphåndball
19. oktober 2021

I år er hun Oppsals toppscorer, men har ikke alltid fått like mye tillit i angrep.  Da hun kom til Oppsal for fire sesonger siden, ble hun mest benyttet som ren forsvarsspiller og fikk sporadisk spilletid i angrep.  Denne sesongen har trener Stian Bjermeland gitt Lina Marie Jensen tillit som toveisspiller og hun har takket for tilliten og er nå lagets toppscorer med 38 spillemål på sju kamper.

-Jeg har gradvis fått mer tillit begge veier, forteller Lina Marie Jensen (25).  – Det ble plutselig litt mer ansvar denne sesongen når flere gikk, så jeg var litt spent på hvordan det skulle gå, det var store sko å fylle. 

– Men jeg synes det har gått greit og jeg synes det er veldig gøy å bidra begge veier. Jeg trives godt med den tilliten jeg får av Stian Bjermeland.


Lina Marie Jensen forteller at det ble mer naturlig for henne å ta det ekstra ansvaret i høst når flere av bakspillerne gikk, blant annet Frida Nåmo Rønning, som har vært den toneangivende i Oppsalangrepet i en årrekke. 

– Jeg har tenkt at jeg har hatt noe å bidra med som bakspiller helt siden jeg kom til Oppsal, men det handler kanskje om modenhet, at jeg er mer klar for det nå. Jeg har blitt eldre og har et litt mer avslappet forhold til det å prestere.  Er litt tryggere rett og slett, forklarer Lina.

– Du må ha gode opplevelser og selvtillit for å prestere bra på håndballbanen, så det henger sammen med det.  Jeg har hele tiden hatt skuddet, så det har handlet om å få det ut i kamp.

Foto: Svein Finneide


Da Endre B. Fintland ble ansatt som ny hovedtrener i Oppsal for fire sesonger siden, tok han med seg tre spillere fra Vipers/Våg-miljøet, Lina, Pernille Wang Skaug og Hanne Andve

– Jeg skulle reise fra Kristiansand i 2018 og hadde ikke bestemt meg for hvor jeg skulle dra.  Når Endre ble Oppsaltrener og ønsket å ha med meg, så ble det Oslo på meg.  Endre har fulgt meg fra junioralder til å bli seniorspiller og kjenner meg godt.  Han har vært viktig for meg.  Og det er en sikkerhet å kjenne treneren, han visste potensialet mitt, så det var greit, smiler hun.

Etter hvert forsvant Endre og lagvenninnene Andve og Wang Skaug fra Oppsal, men Lina kjente ikke på noe behov for å bytte klubb.  Hun trivdes godt i Oppsal.

– Jeg var i gang med en bachelor her i Oslo og det er en av grunnene til at jeg har blitt i Oppsal.  Og så føler jeg at jeg har fått mer og mer tillit i klubben så lenge jeg har vært her, så jeg har ikke kjent på noe behov om å gå.


Etter en variabel sesonginnledning satt det for Oppsal i søndagens kamp mot Larvik.  Det endte med en oppløftende 27-20 seier og Lina Marie Jensen ble toppscorer med 7 mål.

– Jeg føler at vi egentlig tok kontrollen på kampen fra start og klarte å beholde initiativet gjennom hele kampen.  Lea Løkke-Øwre stod en veldig god kamp, hun hadde en redningsprosent på 50, skryter Lina.  – Men det var kombinert med et bra forsvar, hvor vi hadde kartlagt Larvik bra og visste hva de kom med.  Det var mange som lyktes fremover i banen og da har vi mye mer å spille på, og har et ganske bra nivå inne.

– Det var utrolig deilig seier, sier hun opprømt.  – Vi får de poengene mot Romerike Topphåndball også, vi fikk medhold på anken, så da står vi med 4 poeng.  Det er viktig når det er så jevnt i bunnen der.

– Vi har svingt litt mer enn ønskelig i sesonginnledningen, men de kampene vi har vunnet er veldig viktig for å unngå nedrykksstriden. 

– Vi har variert for mye i flere av kampene. Mot Aker for eksempel hvor vi spilte en ganske bra første omgang, men scoret kun fire mål i andre omgang.  Vi er et ungt lag og når det butter imot, har vi ikke klart å snu det.  Det må vi bli flinkere på.

Foto: Stian Bye Høgsveen


Hva kan vi vente av Oppsal i de neste kampene?

– Det blir viktig å holde et jevnere og stabilt nivå.  Så er det å vinne de kampene vi må vinne mot de lagene som ligger rundt oss.  Så hadde det vært gøy å ta poeng fra noen av topplagene. 

– Vi skal utvikle oss hele veien.  Vi er en ganske ny spillergruppe i år, så for hver kamp lærer vi hverandre bedre å kjenne og blir mer stabile og får til et spill.


Lina Marie har ingen planer om å være beskjeden i kampene fremover.

– Jeg har tenkt å ta vare på den tilliten jeg får og bidra det jeg kan for at laget skal lykkes, sier hun offensivt. – Da er det viktig med skudd fra distanse bak i banen.  Og det har jeg tenkt å bidra med i tillegg til å ha god innsats i forsvar.  Et godt forsvar er grunnlaget for å vinne kamper, sier Oppsals toppscorer avslutningsvis.