Ken Marius Krabbe. Foto: Lillestrøm Topphåndball

Lillestrøm-trener Krabbe: – Nedrykksreglene må endres

Norsk Topphåndball

– Uansett hvilket lag som blir tredje sist i 1. divisjon så vil det laget være utrolig mye bedre enn tredjelaget som kommer opp fra 2. divisjon. Og vi vil vel at de beste lagene skal spille i 1. divisjon?

Mannen som spør heter Ken Marius Krabbe og er trener for Lillestrøm-Topphåndball. Han og laget hans har begge beina plantet i nedrykksstriden i 1. divisjon når tre kamper gjenstår av sesongen. Med 14 poeng er de tredje sist, to poeng bak Sandnes og Charlottenlund. Det er de tre lagene som slåss for å unngå den bitre niendeplassen som gir direkte nedrykk til 2. divisjon.

Og se hvilke kamper som gjenstår: Søndag 8/3: Lillestrøm – Viking Håndball, Sandnes – Charlottenlund. Onsdag 11/3: Charlottenlund – Lillehammer, Sandnes – Lillestrøm. Lørdag 21/3: Fjellhammer – Sandnes, Lillestrøm – Charlottenlund.

Tre seirer holder
– Vi har alt i egne hender, selv om vi ligger dårligst an. Med tre seirer er vi fortsatt i 1. divisjon, for vi slo både Sandnes og Charlottenlund i høst. Og noen må jo tape poeng i Sandneshallen.

Men hva som skjer? Det er umulig å si. Vi må se an helga som kommer. sier Ken Marius Krabbe.

Fire ettmålstap
Han brenner for Lillestrøm Topphåndball, har vært trener der i snart 2,5 år og ser mange tegn på at de er på rett vei. At de ligger der de ligger på tabellen er ifølge Krabbe mye et utslag av tilfeldigheter. Lillestrøm har fire ettmålstap, blant annet mot tabelleder Viking og hardtsatsende Kristiansand på bortebane.  Og de slo Nøtterøy på bortebane. 

– Det er en sinnssyk jevn divisjon. Bortsett fra Bodø og Lillehammer, som allerede før sesongen kunne pekes ut som nedrykkskandidater, har det vært umulig å spå noe som helst. Det er også et argument for å gjøre noe med nedrykksreglene, sier Krabbe, som vet at andre i Lillestrøm har tatt opp problemstillingen med Norges Håndballforbund.

Nedrykks-kvalik?
– Det blir feil når 25 prosent av lagene garantert rykker ned. Kunne vi kanskje prøvd noe liknende det de gjør i Danmark, at ett lag rykker ned og lag nummer 10 og 11 i 1. divisjon spiller kvalik mot lag 2 og 3 fra 2. divisjon? Altså at bare ett 2. divisjonslag går direkte opp, og ikke tre som i dag? 

Kvalitetsmessig er det veldig stor forskjell på 1. og 2. divisjon. Det tredje laget som rykker opp fra 2. divisjon er betydelig dårligere enn det tredje laget som rykker ned fra 1. divisjon., sier Ken Marius Krabbe.

Hvem det blir vet vi trolig ikke før i kveldingen lørdag 21. mars.