Foto: S.H. Photography / Stian Bye Høgsveen

Emilie Hovden leverer i sin nye klubb

Av: Trond Sørøy / Norsk Topphåndball
8. mars 2020

8. mars 2020

Emilie Hovden (23) er sesongens toppscorer i Rema 1000-ligaen og har en serierunde før slutt scort 154 mål, som gir et snitt på 7,3 mål pr kamp.  Dette er imponerende tall første sesong i en ny klubb.  Etter å ha spilt hele sin karriere i Fana, kun avbrutt av en sesong i Molde, takket Emilie ja til tilbudet fra Storhamar og har levert fra dag en i sin nye klubb.

– Jeg fant ut på et punkt at jeg trengte nye utfordringer etter så mange år i Fana.  Jeg snakket en del med Arne Senstad og jeg følte jeg var veldig ønsket i Storhamar.  Å gå dit ville bli et steg opp for meg i forhold til å komme til et lag som kjemper i toppen og som har ambisjoner om å vinne medaljer.  Det ble et naturlig steg i min utvikling.  Man trenger av og til et nytt miljø for å utvikle seg og jeg syntes det var kjekt å få tilbudet.  Jeg trives veldig godt her og er veldig fornøyd med valget jeg gjorde, sier Emilie Hovden.

– Jeg merker det er en idrettsglad by hvor folk er engasjert og har lyst til å ta i et tak og være med å bidra.  Det er nært med et bra miljø.  Jeg har med meg kjæresten min og vi trives veldig godt.  Vi er blitt tatt godt imot, jeg føler jeg har kommet godt inn i laget, det er en skikkelig bra gjeng og en sinnsykt bra lagmoral.  Alle drar i samme retning, vi spiller for hverandre – det er grunnlaget for å oppnå suksess.

Foto: S.H. Photography / Stian Bye Høgsveen

I høst kom sjokknyheten om at Storhamartrener Arne Senstad ønsket å bli løst fra kontrakten for å bli trener i Polen.  Da ble det litt uro i spillergruppen, sier Emilie.  – Vi hadde satt oss mål om å ta medalje og kunne kjempe med Vipers og når vi fikk beskjed om at treneren var på vei bort, så raknet det litt.  Det ble litt vanskelig en periode der, men jeg føler at klubben gjorde en god jobb med raskt å få inn Magnus Johansson.  Det tar selvfølgelig litt tid å ta over et lag og sette sitt preg på spillet, men jeg føler vi har kommet veldig bra ut av det som skjedde i høst.  Vi taklet det på en bra måte, vi vokste på det, spillerne måtte ta mer ansvar og jeg føler vi har kommet langt nå.

Emilie Hovden er ligaens suverene storscorer, men hun er ikke ukjent med å score mye.  Også i Fana var hun toppscorer og i fjor hvor Fana hadde sin første sesong i eliteserien bidro Emilie med 131 mål.  Hva er hemmeligheten bak alle scoringene?

– Jeg har mye spilletid, jeg står 60 minutter i hver eneste kamp.  Og vi spiller med mye fart, det passer meg og Kristin Venn på kantene veldig godt.  Det blir mange kontringer.  I tillegg tar jeg straffene, det hjelper jo på.  Setter jeg alle sjansene jeg får så blir det jo en del mål, de er flinke til å bruke oss på kantene., forklarer Emilie.

Foto: S.H. Photography / Stian Bye Høgsveen

I Fana opplevde Emilie Hovden å være den eldste på laget og måtte ta mye ansvar.  Hun opplever det som befriende å ha flere lagvenninner som er eldre i Storhamar slik at det er flere som tar ansvar.

– I Fana hadde vi et ungt lag hvor jeg var en av de eldste på laget hvor det ble lagt mye ansvar på meg og de andre eldste på laget.  Det har på en måte vært litt godt at det er flere som er eldre enn meg og med mer rutine her på Hamar – jeg opplever det som godt at det er flere som kan ta ansvar. 

– Når man kommer til ett nytt lag skal man finne sin plass og sin rolle, det føler jeg gikk greit.  Og så har det blitt bedre og bedre utover i sesongen når jeg har kommet mer inn i det, jeg kjenner spillerne bedre  og de har lært meg å kjenne.  Vi har funnet hverandre godt nå alle spillerne på laget.

Det er sånt som skjer og jeg tok det med humor og lo av det.
Emilie Hovden

I et intervju med Emilie Hovden kommer man ikke utenom spørsmålet om hvordan hun opplevde straffemissen som gikk som en farsott på sosiale medier.  Hvor hun skjøt i golvet og ballen spratt bakover i banen.

– Jeg fikk høre en del om den situasjonen rett etterpå og det var mange som fikk det med seg da det kom på sportsnyhetene, ler Emilie.  – Men jeg har nesten glemt det til du minnet meg på det igjen nå.  Det er sånt som skjer og jeg tok det med humor og lo av det.  Jeg fikk heldigvis lov til å ta den neste straffen og den gikk i mål, så da fikk jeg brutt den barrieren.

Da Storhamar slo Vipers med 11 mål i seriekampen nylig så ble en barriere brutt.  Nå ser Emilie og Storhamar muligheten til å gjøre et godt sluttspill men har fortsatt benene godt plantet på jorda.

– Det var veldig gøy endelig å få tatt Vipers, det er vi stolt av.  Nå skal vi bruke tiden fremover hvor det ikke er så tøft kampprogram til å trene godt og fortsette og jobbe med det vi har bygget opp i løpet av sesongen.  Vi har lyst til å være med å kjempe om medaljer også i sluttspillet og nå ser vi at vi kan utfordre Vipers, men vi må regne med at de får flere spillere tilbake fra skade.  Vi vet at det vi driver på med fungerer, det skal vi ta med oss om vi møter Vipers igjen i sluttspillet, avslutter eliteseriens toppscorer Emilie Margrethe Hovden.