Levanger viser fighterspirit!

Av: Trond Sørøy / Norsk Topphåndball
15. september 2021

Etter en turbulent vår hvor Levanger både mistet treneren sin og toppscorer Runa Heimsjø Sand til Fredrikstad, har trønderne på ny tatt opp hansken og viser at de skal bli vanskelige og slå også denne sesongen. 

I de to første seriekampene har Levanger ligget bak i målprotokollen, men har på mesterlig vis kommet tilbake i sluttsekundene og berget poeng.

På søndag ble det uavgjort mot favoritt Volda etter utlikning i aller siste sekund av høyrekant Arja Døsvik.

– Målvakta vår Siri Gustavsen har en matchvinnerredning 20 sekunder før slutt og setter i gang et siste angrep og så havner ballen hos meg på kanten, forteller Arja Døsvik.  – Når ballen går i mål helt på slutten der, så føltes det som en seier, smiler hun.

– Volda er tippet ganske høyt på tabellen og vi var på forhånd spådd som det svakeste laget.  Vi er kanskje ikke så svake som andre tror, humrer hun.  – Vi kan vi og!  Det var veldig deilig å ta et poeng. 

Foto: Johan Arnt Nesgård, Trønder-Avisa


Arja Døsvik (23 år) er inne i sin femte sesong i Levanger som var overraskelseslaget i fjorårets topphåndball.  Laget rykket opp fra 2. divisjon året før og imponerte Håndball-Norge med feiende flott håndball i sin første sesong i 1. divisjon.

– Det var ingen som forventet at vi skulle gjøre en så god sesong i fjor.  Vi var nyopprykket og visste det kom til å bli tøft.  Men jeg synes vi jobbet godt, så vi var veldig fornøyde. 

– Generelt sett er Levanger gode på å være et lag, vi står sammen uansett.  Så lykkes trenerne våre med å spille opp de ulike spillerne og sette opp spillet sånn at vi kan gjøre det vi er best på, forklarer høyrekanten. 


I vår ble det klart at suksesstrener Thomas Engen ønsket å reise hjem til Østfold.  Og lagets storscorer med 7,3 mål i snitt pr kamp, Runa Heimsjø Sand var ønsket av Fredrikstad.  Denne overgangssaken kunne man lese mye om i mediene og etter flere uker med forhandlinger var toppscoreren tapt for Levanger.

– Ja, det var mye en periode der, innrømmer Arja Døsvik, – men jeg synes styret i Levanger har gjort alt riktig i denne saken.  Vi har fått lov til å fokusere på det vi skal fokusere på og så har de informert oss godt.  Vi har fått trent godt og forberedt oss til ny sesong.  Og så har de tatt seg av alt det andre, samtidig som de har passet på oss oppe i alt dette, sier hun fornøyd.

Foto: Johan Arnt Nesgård, Trønder-Avisa


Med noen endringer i stallen etter fjorårets sesong, og med ny trener så har flere spillere måtte stå frem og ta mer ansvar i årets utgave av Levanger.

– Vi har flere spillere som har tatt ansvar nå og de har gjort det veldig bra.  Og det er viktig at de har tatt steg.  Hanne Olsvik for eksempel, har kommet inn som playmaker, og det har fungert veldig bra.  Dem som har vært nødt til å ta et steg opp og fått en større rolle i år har gjort den jobben bra.  I tillegg har vi endret i forsvaret hvor vi har nå flere forsvarsmetoder å gå på.  Vi har både utgruppert og 6:0, og det synes jeg vi løser bra, sier hun.

Levanger har vist god fightervilje i oppgjørene mot Reistad og Volda og har altså berget poeng mot slutten av begge kampene.

– Vi hadde en tendens i fjor de siste 10 minuttene av kampene hvor vi ble litt stresset og følte vi hadde noe å tape.  Vi har snakket om det og klarer nå å gi det siste giret og holde hele kampen.  Alle har lyst til å gjøre det bra og vise at vi kan vi og.  Det er en god lagmoral og alle backer hverandre, sier 23-åringen.


Har dere planer om å gjøre det litt mindre spennende fremover?

– Vi håper jo det, vi håper at vi får 2 poeng nå da! ler hun.  – Vi skal jobbe mot det og skal gi alt i hver kamp fremover og satse på at det holder. 


Hva er målsettingen deres for denne sesongen?

– Vi har ikke satt oss et konkret mål om at der og der vil vi havne på tabellen, men det er klart at vi ønsker å vise at vi er et lag som står på og som kan gjøre det veldig godt.  Og vi vil kanskje overraske litt i år også.  Så vi skal absolutt være med i hver eneste kamp.  Det skal ikke være enkelt å møte Levanger i år heller, smiler hun lurt avslutningsvis.