Lenge jevnt mot Glassverket – Norsk Topphåndball

Lenge jevnt mot Glassverket

Larvik fikk ikke noe gratis mot 1. divisjonslaget Glassverket, da det til slutt ble seier 26-19 i 3. runde i NM sent onsdag kveld.

Heidi Løke startet oppgjøret med å sende gjestene i ledelsen, men hjemmelaget viste ganske fort at de ville være med på leken. Glassverket ledet 3-1, men havnet bak 3-6.

Emma Helland-Døvle debuterte i turneringen. Hun kom inn i elitestallen etter at Larvik var ferdigspilt i NM forrige sesong, og spilte ikke mot Halden i forrige runde.

Den første scoringen hennes etter 15 minutter var dermed naturlig nok også hennes første i turneringen.

Polina Gencheva laget Larviks to siste mål i omgangen, men hennes 11-6 og 12-7-scoringer kom før en målløs periode for gjestene de åtte siste minuttene før pause. Dermed sto det 12-12 til pause.

Lagene var likt til ni minutter ut i 2. omgang, da Emma Skinnehaugen ga Larvik ledelsen 15-14.

Emma Skinnehaugen rundet sine første 100 mål for Larvik Håndballklubb i dette oppgjøret.

Derfra og ut slapp ikke Larvik-jentene Glassverket inn i kampen igjen og er dermed blant de 16 gjenværende lagene i NM.

Polina Gencheva fikk også to kjappe scoringer mot slutten av kampen, og endte på totalt fem scoringer.

– Vi åpnet egentlig bra, men vi falt ned på deres tempo og nivå. Det ble flere feil både bakover og fremover. Etter pause ble det bedre, vi fikk en skikkelig prat i pausen og da var vi klare til å «gunne på» i resten av kampen, sier hun.

Hun synes det var deilig å få pyntet litt på resultatet de siste minuttene.

– Det var deilig å få noen kontringer da jeg kom inn fra benken.

Fakta fra kampen

Disse lagene er klar for 4. runde: Aker, Byåsen, Gjerpen, Fana, Flint, Follo, Fredrikstad, Junkeren, Larvik, Molde, Ravens, Sola, Storhamar, Tertnes, Vipers og Volda.