Larvik tok sitt første poeng, Byåsen imponerte i Oslo. Søndagens runde i REMA 1000-ligaen kvinner – Norsk Topphåndball

Etter runden REMA 1000-ligaen kvinner.  Kamper spilt søndag 25. oktober 2020

LARVIK – FREDRIKSTAD  24-24  (10-14)

Det var høy temperatur ved kampslutt i Jotron Arena etter at Larvik følte at de ble snytt for en sjumeter i sluttsekundene.  Rett før hadde Fredrikstad utliknet til 24-24 på 7-meter.  Det var bortelaget som hadde initiativet lenge og ledet med fire mål til pause.  Et heltent hjemmelag vant de første 15 minuttene av andre omgang 8-1 og førte da kampen på 18-15.  Resten av oppgjøret byttet lagene på å lede og da dommerne blåste av kampen var igrunn begge lag misfornøyd med at det kun ble ett poeng.  Dette var hjemmelagets første poeng i år.

Mestscorende for Larvik:  Hanna Åhlén 8, Trine Bronsta 8, Elinore Johansson 3.

Fredrikstad:  Thale R. Deila 5, Ida Marie Syversen Kallhovd 5, Martine Guterud Helland 3, Andrea Rønning 3.

BB:  Hanna Åhlén (Larvik) og Andrea Rønning (Fredrikstad)

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

FANA – OPPSAL  36-30  (16-13)

Oppsal var gode i innledningen på denne kampen og var to mål foran etter 18 minutter.  Da var stillingen 8-10.  Fana kom tilbake og vant neste periode 4-0 og hadde da initiativet i kampen.  Og de ga aldri i fra seg ledelsen og økte til seks mål til slutt.  Det har virkelig løsnet for Fana i de siste kampene og laget scorer enormt med mål for tiden.

Mestscorende for Fana:  Christine Karlsen Alver 8, Aurora Hatle 6, Candy Jabateh 6, Celine Solstad 4, Sofie Vinde Norum 3, Andrea M. Solstad 3.

Oppsal:  Mariann Gabrielsen 6, Frida Rønning 5, Sofie Fynbo Larsen 4, Lorin Sendi 4, Sara Jakobsen Madsen 3, Mille Porsmyr 3.

BB:  Candy Jabateh (Fana) og Frida Rønning (Oppsal)

Emma Skinnehaugen (Oppsal): – Følger hverandre tett i første omgang. Fana leder med 3 til pause. Oppsal gjør en del enkle feil som Fana straffer med enkle kontramål. Oppsal gjør også en del enkle feil i 2.omgang. Og halvveis i 2. leder Fana med 5 mål. Målvakta til Fana redder mye, og de får kontra inn mål. Fana kommer også ofte til muligheter som de scorer på. Taper til slutt med 6 mål.

Oppsal: Fana ble for sterke for Oppsal
Fana: Ny kamp med to poeng og mange scoringer

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

AKER – BYÅSEN  23-26  (11-15)

En sterk borteseier av Byåsen.  En jevn førsteomgang hvor bortelaget tok initiativet inn mot pause og ledet med fire mål.  Aker hentet inn ledelsen og utliknet til 20-20.  Da var det spilt 17 minutter av andre omgang.  Men Oslo-laget maktet aldri å gå i ledelsen og i stedet var det Byåsen som igjen dro i fra og vant kampen med tre mål.

Mestscorende for Aker:  Karoline Lund 7, Karoline Borg 6, Janne Håvelsrud Eklo 3.

Byåsen:  Andrea Holm Aune 5, Kristin Loraas Eiriksson 5, Marie Rokkones Hansen 4, Teodora Tomac 4, Caroline Aar Jakobsen 3.

BB:  Karoline Borg (Aker) og Annick Lipman (Byåsen).

Ine Grimsrud (Aker):  – I dag hadde vi mye bedre tenning enn forrige kamp og vi holder tett med Byåsen hele veien. Dessverre brenner vi for mange gode sjanser fremover som resulterte i at de kan løpe på oss. Vi må ta med oss det gode forsvaret og energien vi hadde i dag og forberede oss mot neste kamp mot Oppsal.

Mathilde Arnstad (Byåsen):  – Det ble en viktig kollektiv seier for Byåsen. Vi hadde fokus på forsvar og det satt i dag. Vi spilte en god førsteomgang og fortsetter å holde trykket oppe i andre omgang, selv om det stokker seg litt i små perioder. Vi holder roen og kjempet inn en seier. Dette trengte vi!

Byåsen: Sjefen tok ansvar bak et hardtarbeidende forsvar

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

MOLDE – FLINT  32-25  (16-11)

Molde tok som forventet tak i kampen fra start, men bortelaget fra Tønsberg var oppe på både 7-7 og 9-9, før Anniken Obaidli entret banen og førte hjemmelaget opp i føringen 16-11 til pause.  I andre omgang dro Molde i fra til 11-målsledelse. I sluttminuttene pyntet Flint på resultatet og det endte med 7-målsseier til Molde, som viser at de ønsker å kjempe om den bronsemedaljen i år.

Mestscorende for Molde:  Anniken Obaidli 8, Vilde Nerås 5, Mathilde Rivas-Toft 5, Sarah Dalsgaard Paulsen 4, Sherin Obaidli 4, Hege Løken 3.

Flint:  Mari Finstad Bergum 7, Andrea Varvin Fredriksen 7, Elise Vedeler 3.

BB:  Ine Karlsen Stangvik (Molde) og Mari Finstad Bergum (Flint)

Flint: Kunne forlate Molde med hevet hode
Molde: Praktkamp av Ine mot Flint