Larvik tilbake i øverste liga – Norsk Topphåndball

Larvik tilbake i øverste liga

Fantastisk gave til 30-årsjubileet

Larvik Håndballklubb er klar for eliteserien neste sesong! Seier 30-24 over Rælingen sikret Larvik en av de to øverste plassene som gir direkte opprykk.

Jentene ga en fin opprykksgave til klubbens 30-årsjubileum i år. Larvik gjorde oppholdet i 1. divisjon kortest mulig og er tilbake i eliteserien, der laget har spilt i 27 av de 30 sesongene klubben har eksistert.

– Dette er så veldig deilig. Kampen var ikke plettfri, men vi gjorde det vi skulle og da bryr jeg meg ikke om hva som står på resultattavla. Det betyr veldig mye for klubben at man er tilbake der vi skal være. Nå har vi to kamper igjen og de skal vi fullføre med stil. Målet er å ta de siste fire poengene det er å spille om i 1. divisjon for å bli stående på 1. plass og så skal vi omstille oss til eliteserien, sier banens beste da opprykket ble sikret, Alma Hasanić Grizović.

Flint vant over Fyllingen i Bergen og sikret seg også direkte opprykk. Dermed blir det dobbel Vestfold-representasjon blant elitelagene neste sesong!

Som i forrige kamp mot Rælingen var det i 2. omgang seieren ble sikret. Larvik lå under 13-15 til pause, men vant 17-9 i 2. omgang og sikret seieren.

Lagene kom likt på 17-17, men selv om Rælingen tok ledelsen igjen, gikk Larvik fra 17-18 til 20-18 og hadde snudd initiativet i kampen. Det var jevnt lenge, men Larvik beholdt ledelsen og mot slutten kunne Larvik bare øke.

– Det er bedre at vi starter dårlig og avslutter bra enn motsatt, sier målvakten.

Rælingen fikk kun én sesong i eliteserien da de endte sist og rykket ned etter forrige sesong, men har fortsatt mulighet til å sikre seg kvalifiseringsplassen og ny mulighet til å rykke opp.

Larvik hadde sesongbeste antall tilskuere. 912 tok turen for å se Larvik sikre opprykket. Det gjør at Larvik beholder plassen som det laget med flest tilskuere i divisjonen.

Larvik–Rælingen 30-24 (13-15). 1. divisjon.