Larvik og Flint Tønsberg til REMA-1000 ligaen!

Av: Nikki Schei
8. mars 2020

Etter en imponerende innsats i kampen mot kvalifiseringsjagende Rælingen vant Larvik HK med seks mål, 30-24.

En forrykende start fra Rælingen som ved flere tidspunkt hadde en fire mål ledelse gjorde at RHK gikk til pause med 15-13 ledelse. En jevn start i 2.omgang gjorde at Rælingen fortsatt hadde ledelsen, men i det 10. spilleminutt scorer Tiril Merg 19-18 for Larvik og derfra og inn beholder LHK ledelsen og vinner til slutt med seks mål! Og, er dermed tilbake i REMA1000-ligaen etter å ha mistet sin elitelisens. For Rælingen betyr resultatet at man nå ligger et poeng bak Volda om kvalifiseringsplassen, med en kamp mindre spilt.

Marie Johansson blir dagens toppscorer i Larvik med 8 mål og Anniken Wollik scorer 7 mål for Rælingen.

Flint Tønsberg er også REMA1000-lag etter 29-21 i Bergen mot Fyllingen som nå rykker ned til 2. divisjon. Etter en rufsete 1.omgang fra Flint sin side, 16-15, så tar man tak utover 2. omgang og vinner til slutt med åtte mål. En spennende tropp fra Vestfold som etter mange år gjør comeback i den øverste serien. Mari Finstad Bergum scorer 10 for Flint og blir mestscorende i kampen. Henriette Risti hos Fyllingen blir lagets toppscorer i kampen med sine syv scoringer på ti skudd.

I en meget dramatisk kamp i Volda klarte Ingeborg Furunes 8 sekunder før slutt score det avgjørende 24-23 for sitt Volda mot Charlottenlund. Volda hadde ledelsen i pause med tre mål, 15-12 og så ut til å vinne en komfortabel seier. Men Charlottenlund kom meget sterkt tilbake og tok kontrollen i 2. omgang. Fire minutter før slutt leder CSK med to mål, men nok en gang svinger kampen. Volda kommer i kapp, CSK har et stolpeskudd 30 sekunder før full tid og hjemmelaget klarer avgjøre i de siste skjelvende sekundene.

Sara Hjaltadottir blir hjemmelagets toppscorer med 7 mål på ti forsøk, Julie Nygård scorer fem mål på 11 skudd.

Ålgård tok en overraskende enkel seier mot Førde med 29-15. Det betyr at Førde nå spiller 2.divisjon neste sesong. Seksmålsledelse med 13-7 i pause og derfra kontrollerte Rogalandsjentene de siste 30 minuttene og vant også annen omgang med 12-8. Maren Eiken Ravndal fortsatte en god sesong i 1.divisjon med 8 mål på ti skudd. Amanda Eriksen i Førde hadde omtrent samme uttelling, syv mål på ti skudd.

Haslum tok en sikker ni måls seier mot Skrim Kongberg, 31-22. Dermed har Bærumslaget sikret fornyet 1. divisjonsspill sesongen 20-21.  Haslum tok ledelsen fra start og ga den aldri fra seg. Anette Sundal og Jeanette Børkeeiet scoret fem hver for Haslum og bidro dermed i aller høyeste grad til seieren.

I Lørenskogshallen vant Fjellhammer over Grane Arendal med betryggende 28-23. En kamp som svinget frem og tilbake, men hvor Fjellhammer etter halvspilt 2. omgang tok tak i matchen om til slutt vant med fem mål. Dette var nye treneren Kalle Sillens andre strake vinst så det ser ut som trenerskiftet har hatt effekt. Katarina Ugland ble omgangen absolutte målkanon med hele 14 mål for sitt Fjellhammer! Sasha Juul løp inn 11 scoringer for Grane.