Larvik henter Eirik Haugdal som ny hovedtrener

Tekst: og foto: Svein André Svendsen/Larvik

18. februar 2021

Eirik Haugdal, trønderen som har trent Fredrikstad de to siste sesongene, overtar som hovedtrener i Larvik Håndballklubb fra neste sesong.

Han blir heltidsansatt som hovedtrener de tre neste sesongene og starter i jobben 1. juni.

Dagens hovedtrener Are Ruud kommer til å fortsette i en trenerrolle i klubben også neste sesong.

– I år har vi hatt to midlertidige trenere som har delt ansvaret og vi ønsket å få på plass en langsiktig løsning, forklarer sportslig leder Jonas Borvik Knutsen i Larvik Håndballklubb.

Eirik Haugdal erstattet Christer Karlsson i plankebyen foran 2019/20-sesongen. Da kom han fra Storhamar, der han var Arne Senstads assistent i fire sesonger. Fredrikstad-jobben var 35-åringens første jobb som hovedtrener. Han har den høyeste norske trenerutdannelsen, trener 4, og er EHF Master Coach.

– Det er en stor ære å ta over Larvik. Klubben var det ubestridt beste laget da jeg begynte som trener. Jeg skrev en tiårsplan i 2010 om å få hovedansvaret på øverste nivå, der et av drømmemålene var å stå i Champions League med Larvik. Klubben var det flaggskipet man så opp til, sier Haugdal.

Som kjent vant Larvik Håndballklubb Europas gjeveste klubbturnering året etter.

– Forutsetningene har endret seg litt i klubben siden den gang, men det er fortsatt en av de største merkevarene i norsk håndball. Lars Wallin Andresen og jentene gjorde en fantastisk jobb med å komme seg opp fra 1. divisjon forrige sesong. Larvik har hatt litt stang ut hittil denne sesongen, men om min tid i klubben starter i eliteserien eller 1. divisjon er for meg uproblematisk. Larvik HK har en spennende spillergruppe og en klubb som har alt på stell rundt laget. Jeg har tro på prosjektet og håper at mine tanker og ideer kan være med på å bygge det sportslige videre, sier han.

Eirik Haugdal blir ny hovedtrener i Larvik HK fra 1. juni 2021. Han har skrevet treårskontrakt.

Semifinalen i NM denne sesongen står igjen som det sportslige høydepunktet for hans nåværende lag.

– I Fredrikstad har jeg en utrolig fin spillergruppe, de er unge og veldig sultne. Jeg trives utrolig godt i miljøet rundt prestasjonsgruppa. Det har vært spennende å få ansvaret selv, etter å ha gått og dratt Arne Senstad i skjortekanten i fire år. Jeg har fått prøvd ut mine egne tanker og ideer om alt fra ledelse til håndball-faget. Jeg har innsett hvor krevende det er å stå med ansvaret på elitenivå og det er definitivt ikke en åtte-til-fire-jobb. Jeg har lært veldig mye om meg selv i den perioden jeg har vært i Fredrikstad, sier Larviks kommende hovedtrener.

Han fremstår som en jovial og engasjert type.

– Det kan nok stemme. Jeg blir nok også oppfattet som krevende. Jeg vet hvordan jeg vil ha det og hvordan det skal gjennomføres. Jeg gir veldig tydelig beskjed om det, sier han.

– Det er ingen som klarer noe alene. Vi er et lag og skal prestere sammen. Jeg er opptatt av å involvere spillerne. Jeg er veldig ærlig, fordi jeg vil stå i de tingene jeg har sagt og gjort. Det skal være en tydelig plan for det vi gjør.

Det passer godt med forventningene fra Norges mestvinnende klubb.

– Vi har ambisjoner de neste årene og forventer en sportslig utvikling. Vi ønsker å bygge klubben videre. Eirik Haugdal er veldig ambisiøs på egne vegne, og med han som heltidsansatt hovedtrener har vi større sjanse til å lykkes med det. Han vet hva som kreves for å bygge en prestasjonskultur og er tydelig. Vi håper han vil bidra til å øke entusiasmen rundt klubben i årene som kommer. Han har gode resultater å vise til i Fredrikstad, både sportslig og ikke minst rundt klubben, sier Larviks sportslige leder.

– Vi har gjort en grundig prosess, der hele styret har vært involvert. Vi har blitt godt kjent med han, og han har blitt godt kjent med oss. Vi er veldig imponert over hvordan han tenker, og hva han forventer av spillerne og klubben. Han er krevende på en positiv måte. Det er rett og slett en veldig bra signering, rett og slett. Han ble også godt mottatt i spillergruppa, forteller Knutsen.

Larviks lagkaptein, Alma Hasanić Grizović, spilte halvannen sesong i Hamar mens Haugdal var assistent-trener.

Larvik tok poeng mot nettopp Fredrikstad i høst og møter Eirik Haugdals lag til seriekamp igjen i Kongstenhallen 2. mai – hvis vi kommer dit uten flere endringer.

Fredrikstad offentliggjorde 25. januar at klubben og treneren avslutter samarbeidet etter sesongen. Da blir han den 12. personen som er hovedtrener i Larvik Håndballklubb.

EIRIK HAUGDAL
Fra Trondheim.
35 år, samboer og har en datter på 10 måneder.
Utdannet Trener 4 og EHF Master Coach i 2017.
Har de siste 13 år vært hovedtrener for seniorlag på ulike nivå.
2015–2019      Assistent for Arne Senstad i Storhamar
2019–2021      Hovedtrener Fredrikstad
2021–              Larvik HK (kontrakt til 2024)