Landin enorm – THW Kiel vant den «norske» duellen – Norsk Topphåndball

Landin enorm – THW Kiel vant den «norske» duellen

Søndagens oppgjør mellom THW Kiel og Flensburg-Handewitt var spådd å bli en tett affære. Men den danske supermålvakten Niklas Landin var i det «umulige» hjørnet.

THW Kiel har fått en ok start på sesongen. Det ambisiøse storlaget har satt seg mål om å innkassere mange titler.

Èn av dem er den tyske bundesliga. Søndag kveld møtte de på sin tøffeste konkurrent , SG Flensburg-Handewitt.

Flensburg stod bokført med 3 seiere på 3 kamper, mens THW Kiel hadde røket på et 31-22 mot Magnus Fredriksens HSG Wetzlar, og var dermed 2 poeng bak gjestene før oppgjøret.

Det var duket for en stor aften i Sparkassen Arena, og de hvitkledde fra Kiel kunne glede seg over at Sander Sagosen var tilbake på rekordtid. Superstjernen hadde to uker før røket et muskelfiber i låret.

Sagosen startet kampen på benken, og men fikk mange minutter på banen. Nordmannen endte med kun èn scoring på seks forsøk, og leverte ikke sin beste kamp.

Første omgang ble som ekspertene hadde sett for seg. En omgang hvor lagene fulgte hverandre tett, og stillingen var 12-10 til pause.

Landin stengte

Andre omgang skulle bli en helt annen historie.

En av verdens beste målvakter, Niklas Landin, hadde bestemt seg for å stenge fullstendig bakover. Til Magnus Rød og co sin store frustrasjon, seilte THW Kiel fra Flensburg sakte men sikkert.

Landin endte opp med en vanvittig redningsprosent på 46 (!), og Kiel vant andre omgang med 17-11.

Sluttresultatet ble dermed 29-21 i det nord-tyske oppgjøret.

Harald Reinkind var toneangivende for Kiel, og satte fem scoringer.

Magnus Rød scoret tre for Flensburg, mens Gøran Johannesen noterte seg for to scoringer.

Torbjørn Bergerud stod i mål for bortelaget, mens Magnus Jøndal fikk noen få minutter på banen.

Begge lagene står nå oppført med seks poeng på fire kamper.

Allerede på onsdag skal Sagosen og co ut i kamp igjen. Da skal de spille mot danske Aalborg i Champions League.