Kvinnenes 1. divisjon: Kun Bærum av topplagene imponerte – Norsk Topphåndball

Kvinnenes 1. divisjon: Kun Bærum av topplagene imponerte

Etter runden 1. divisjon kvinner.
Kamper spilt søndag 8. november 2020

VOLDA – FJELLHAMMER  19-19  (14-11)

Etter tre tap på rad, smakte det godt for Fjellhammer å kapre et poeng mot en av opprykksfavorittene.  Da 36 minutter var spilt hadde Volda full kontroll og ledet 16-11.  Men tolv minutter etter var Fjellhammer ajour på 16-16 og tok også ledelsen mot slutten.  Vilde Andersen Vinje satt inn 19-18 da tre minutter gjenstod.  Hjemmelagets linjespiller Fride Heggdal Stølen utliknet rett etter.  Det ble ikke flere mål og poengdeling etter uavgjortresultat 19-19.

Mestscorende for Volda:  Ingrid Jamtli Rye 5, Kine Kvalsund 3, Sara Dögg Hjaltadottir 3, Ingeborg Furunes 3.

Fjellhammer:  Marte Syverud 5, Vilde Andersen Vinje 4.

BB:  Ingrid Jamtli Rye (Volda) og Agusta Kristin Magnusdottir (Fjellhammer).

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

ÅLGÅRD – GJERPEN  30-24  (17-9)

En tvers igjennom imponerende innsats av det unge Ålgård-mannskapet.  Hjemmelaget tok initiativet umiddelbart og som ventet ville Ålgård gjøre en god kamp om storskytter Margit Lidal hadde dagen.  Og det hadde hun til gangs.  Hun ble kampens toppscorer og ble kåret til BB.  Moro å se at Hanne Svela er tilbake i Ålgård-drakta etter et langvarig skaddeavbrekk.  I dag spilte hun mot tidligere lagvenninner og scoret to ganger.  Ålgård er nå nummer fire og på kvalikplass.  Gjerpen ligger foreløpig på sjuendeplass, som er et stykke bak lagets målsetting.

Mestscorende for Ålgård:  Margit Lidal 9, Elise Pedersen 6, Angunn Gudmestad 4, Emilia Giske 4, Maren Eiken Ravndal 3.

Gjerpen:  Linn Andresen 8, Katinka Lillevik 5, Maria Solheim 4.

BB:  Margit Lidal (Ålgård) og Maria Solheim (Gjerpen).

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

FOLLO – RANDESUND  28-29  (16-17)

Når Randesund først virkelig skulle lykkes denne sesongen, så gjorde de det likegodt mot serieleder Follo.  En fullt fortjent seier etter å ha ført nesten hele kampen.  I første omgang kom hjemmelaget ajour først på 10-10 etter tjue minutter.  Og etter 41 minutter ledet Randesund 23-18 og hadde full kontroll.  Da hadde Follo sin beste periode og tok ledelsen 25-24 etter 50 minutter.  Men dette var kvelden for de grønnkledde sørlendingene og de sikret seieren med scoring 29-27 da førti sekunder gjenstod av kampen.

Mestscorende for Follo:  Katarina Ugland 9, Mina Hesselberg 5, Julie Hattestad 3, Maren Sofie Tefrum 3.

Randesund:  Ingvild Bersås Westersjø 6, Martine Kårigstad Andersen 6, Hanne Andve 5, Helene Mortensdatter Isachsen 4, Camilla Hennig-Olsen 4.

BB:  Mina Hesselberg (Follo) og Martine Kårigstad Andersen (Randesund).

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

NORDSTRAND – BÆRUM  23-32  (13-17)

Helt jevnt til 25 minutter ut i første omgang.  Da tok Bærum over og ledet med fire mål til pause.  Nordstrand kom aldri tilbake og Bærum økte ledelsen sakte, men sikkert resten av kampen.  Det endte med 9-målsseier til bortelaget, som nå ligger ett poeng bak serieleder Follo med en kamp mindre spilt.

Mestscorende for Nordstrand:  Nora Asbjørnsen 7, Iben Helland Flø 4, Mina Ingeborg Paulsen Stenberg 4, Lene Kristiansen Tveiten 4.

Bærum:  Elise Ustgård Langås 6, My Lervold 5, Vilde Evensen 5, Marte Figenschau 4, Thea Karlshaugen Pettersen 3, Majra Isabella Mitrovic 3.