Foto: Storhamar

Kvinnene er to kamper unna en runde igjen av REMA 1000-ligaen 2021/22

Av: Marianne Kolås/Norsk Topphåndball
6. april 2022

Når de to kampene i kveld er ferdigspilt så er kvinnene kun en runde unna ferdigspilt REMA 1000-liga 2021/22. De to kampene er;

Fredrikstad Bkl – Sola i Kongstenhallen kl 17:30

For en uke siden så slo Fredrikstad  (kanskje noe uventet?) Molde for andre gang denne sesongen. Kampen som av Molde ble omtalt som et «skuffende tap». Men for Fredrikstad betød det at de klatret over streken og ut av kvalifiseringsgruppen (igjen). Og med to kamper igjen og tre lag bare ett poeng bak så kan det godt hende at «ingen ting blir avgjordt» før siste ball er kastet i årets liga. Fredrikstad har muligheten til å avgjøre dette selv, for med seier over Sola på onsdag vil syvende plassen vere sikker.

Sola kommer rett fra Europacup og tap for Baia Mare til kamp om minst en tredjeplass i hjemlig liga. For Molde ligger kun poenget bak Sola, men har en kamp mer spilt. Samtidig ligger Sola fire poeng bak Storhamar, som også har to kamper igjen å spille. Det kan med andre ord bli en spennende avslutning på sesongen for Sola-jentene. Sist de spilte REMA 1000-liga kamp ble det hjemmeseier over Flint-Tønsberg.

Kjøp billetter i hjemmelagets systemer og se kampen «live». Direktesport.no sender som vanlig oppgjøret til de med abonnement. Og til slutt har du handball.no/live som oppdaterer deg på alt som skjer i kampen.

Tertnes Håndball Elite – Storhamar Håndball Elite i Åsane Arena kl 18:00

Hjemmelaget spiller for et best mulig utgangspunkt under kvalifiseringen og skriver om den forsående kampen at «kampen mot Storhamar skulle opprinnelig vært spilt i februar, men pga. covid-smitte hos hamarsingene, måtte kampen utsettes. Nå er det endelig klart for oppgjøret, i det som blir Tertnesjentenes siste ordinære hjemmekamp i REMA 1000-ligaen denne sesongen (før sannsynlige playoff-kamper)». For en uke siden var serievinner Vipers på sitt første besøk i Åsana Arena og reiste hjem med begge poengene.

Nå kommer Storhamar på sitt første besøk i Åsane Arena. Sist onsdag spilte de mot Aker og sier etter den kampen at «Storhamar tok to viktige poeng borte mot Aker onsdag kveld. Etter å ha ligget under 13-15 ved pause, slo Storhamar tilbake i andreomgang og kunne reise hjem til Hamar med femmålsseier og to poeng i bagasjen. De blågule trenger ett poeng til for å sikre seriesølvet». I mellomtiden har de vært en snartur i Danmark og spilt Europacup mot Viborg. Og med det er Europa-eventyret over for denne gang for jentene fra Hamar.

Storhamar var sterkest på hjemmebane i høst, skal de sikre seg sølvet på bortebane? Kjøp biletter i Tertnes sine systmer og ta turen på kamp. Rekker du ikke det ser du kampen på Direktesport.no (krever abonnement) eller du kan bli oppdatert på handball.no/live