Kvartfinalene i Champions League klare – Slik var playoff kampene

Av: E. Fossnes/NTH
12. april 2021

Oppgjørene i Velux Champions League 2020/2021 kvartfinalene er klare. Det blir tungvekter oppgjør mellom gigantene, og mulige bomber fra overraskelses-lag fra Danmark. Vi har tatt en titt på lagene som møter hverandre i kvartfinalene, og hvordan playoff kampene gikk.


THW Kiel – Paris Saint-Germain

God Sagosen senket Mol Pick-Szeged

Forrige sesongs mester, THW Kiel er nok en gang klare for kvartfinale. Laget anført av norske Sander Sagosen hadde ingen store problemer med å slå ut Kent Robin Tønnesen nyeste klubb Mol-Pick Szeged over to kamper i playoff.

Det første oppgjøret endte med 33-28 seier til Kiel i Ungarn, og det samme resultatet skulle bli realitet da Szeged besøkte Sparkassen Arena. Sander Sagsosen ble toppscorer i kamp nummer 2, med hele ni scoringer. Dermed er tyskerne klare for nok en kvartfinale, men møter tøff motstand.

Paris Saint-Germain hadde få problemer mot Celje

Det franske stjernegalleriet til PSG hadde den verst tenkelige starten på spillet. Etter 5 spilte runder stod franskmennene med èn seier og fire tap. Det var nok mange som lurte på hva som foregikk i PSG-leiren. Men katastrofe overskriftene ble fort byttet ut etter at laget vant 8 av sine 9 siste kamper i gruppespillet og havnet som nummer to bak Flensburg-Handewitt.

I playoff kampen skulle Mikkel Hansen & co ut mot RK Celje. Der viste Paris-spillerne pur klasse, og hadde full kontroll over to matcher. I første oppgjør vant PSG hele 37-24. De la ikke ned arbeidshanskene i kamp nummer to, og vant det andre oppgjøret 31-23. Dylan Nahi ble kampens toppscorer med 7 mål.

ENORM: Dylan Nahi (PSG) FOTO: psg.fr

Telekom Veszprem – HBC Nantes

Veszprem overkjørte HC Vardar

Ungarske Telekom Veszprem er fortsatt på jakt etter sitt første Velux Champions League trofe. Det stjernespekkede mannskapet havnet som nummer to i gruppespillet, og skulle dermed ut i to oppgjør mot makedonske HC Vardar.

Vanligvis ville dette oppgjøret være en tett affære mellom to storlag. Men økonomiske problemer har satt sitt preg på makedonske Vardar, som fikk kjørt seg over to kamper mot klubben til Norske Kent Robin Tønnesen.

Det første oppgjøret ble en håndballeksjon for Makedonerne. Et heltent Veszprem smadret Vardar 41-27. Det neste oppgjøret ble en transportetappe for det ungarske storlaget, og sluttresultatet ble 39-30. Sammenlagt 80-57 til Veszprem.

Nervepirrende oppgjør mellom Nantes og Kielce

HBC Nantes fikk en betydelig tøffere oppgave i Playoffen. Franskmennene havnet som nummer 6 i gruppe B, og skulle dermed møte Lomza Vive Kielce over to kamper.

Forhåndsfavorittene Kielce strakk det lengste strået i det første oppgjøret. En spennende og tett kamp som endte med 24-25 seier til det polske laget.

Kamp nummer to skulle også bli en nervepirrende kamp. HBC Nantes måtte vinne med 2 mål for å ta plass i kvartfinalene. Det klarte de også på imponerende vis. Anført av Valero Rivera (ni mål) og Aymeric Minne (åtte) slo franskmennene ut en av gigantene i Champions League med 34-31.

SKUFFELSE: Andreas Wolff og Kielce er ute av Champions League. FOTO: Eurohandball.com

Aalborg Håndbold – SG Flensburg-Handewitt

Bortemålsreglen reddet Aalborg mot Porto

Den danske storheten Aalborg har vært Champions League store overraskelse. Med en knallsterk fjerdeplass i gruppe B skulle danskene møte FC Porto.

Det første oppgjøret i Portugal ble ingen god opplevelse for Aalborg. En kamp hvor danske fikk trøbbel med Porto sitt raske angrepsspill og kontringer. Hjemmelaget var et hakk bedre i det første oppgjøret og vant kampen 32-29.

De 29 målene Aalborg scoret i det første oppgjøret skulle bli skjebnesvangert for FC Porto. I det andre oppgjøret drev danskene opp tempoet, og en strålende Simon Gade i Aalborg-målet var toneangivende. I tillegg var svenske Felix Claar i bra form, og noterte seg for seks scoringer.

Dramatikk var det på slutten. Porto`s Antonio Areia bommet på et viktig straffekast i sluttminuttene, og brant Porto sitt siste skudd som kunne sikret de kvartfinaleplass. Sluttresulatet ble 27-24 til Sebastian Barthold og Aalborg- og gikk dermed videre på bortemålsregelen. Aalborg er dermed klar for sin første kvartfinale i Champions League.

STORSPILTE: Simon Gade, Aalborg FOTO: eurohandball.com

«Norske» Flensburg-Handewitt var allerede kvalifisert til kvartfinalen, etter at kampen mot RK Zagreb ble avlyst.

HC Meskhov Brest – Barcelona

Tapte bortekampen – nådeløse på hjemmebane

Hviterussiske Brest møtte ukrainske HC Motor i playoff. I det første møtet var hjemmelaget fra Ukraina det beste laget, og vant kampen 32-30.

Dermed var spenningen høy da det var Meshkov sin tur på hjemmebane. Laget fra hviterussland viste gjestene ingen nåde, og seilet over HC Motor med 30-23 seier. Stas Skube og Mikita Vailapau scoret henholdsvis seks og åtte mål for hjemmelaget, som møter betydelig tøffere motstand i kvartfinalen.

Barca overlegne

Spanske Barca er motstanderen Brest skal møte i kvartfinalen. Det spanske stjernelaget var totalt overlegne i gruppespillet, og vant alle sine 14 kamper. I playoff fikk de besøk av norske Elverum Håndball.

Over to kamper var spanjolene som forventet et par nivåer over laget fra Elverum. 44-76 ble fasiten over to kamper, som ble spilt i Barcelona på grunn av Covid-19. Nå sikter Barcelona seg inn mot en ny finale i Velux Champions League, etter forrige sesongs finaletap mot THW Kiel.

UTE: Thomas Solstad, Elverum Håndball. FOTO: Elverum Håndball FacebookDette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er Følg-oss-på-Instagram.png