Kvartfinalen ble en slitekamp – Norsk Topphåndball

Kvartfinalen ble en slitekamp

Håndballjentene møtte Ungarn i kvartfinalen, et lag som ikke har hevdet seg i verdenstoppen de siste årene.

Det måtte kjempes helt til siste slutt, og Ungarn ga Håndballjentene en tøff kamp, men til slutt var det altså Norge som vant kvartfinalen 26-22.

Det var imidlertid Ungarn som kom best i gang, og nærmest før nasjonalsangene var ferdig spilt hadde de scoret to mål.

I de første minuttene var det nær sagt Kari Brattset Dale mot Ungarn alene, i hvert fall scoringsmessig. Kari satte Norges tre første mål, og var viktig gjennom hele kampen. Etter snaut ti minutters spill i første omgang var stillingen 3-6, og Ungarn var i føringen.
En svært god Silje Solberg bakerst var sterkt bidragsytende til at sifrene ikke var styggere sett med norske øyne.

De neste ti minuttene ga inntrykk av at Norge omsider hadde våknet, og raskt gikk de opp til ledelse 10-6! Den siste timinuttersperioden i første omgang dalte imidlertid det meste igjen, og det ble gjort mange tekniske feil fra Norges side. Takket være en rask kontring i sluttsekundene gikk Norge til pause to mål foran på 12-10.

Andre omgang startet, dessverre, som den første, og etter kort tid hadde Ungarn utliknet til 12-12.
Deretter tok Ungarn noe føringen, og var foran med opp imot to mål. Etter drøyt ti minutter av andre omgang tok Thorir Hergeirsson time out, i sin landskamp nummer 600 som trener.

De neste fire minuttene ble svært bra sett med norske øyne, og ved halvspilt andreomgang var Norge foran 20-19.

En kamp med drama og nerve!

Katrine Lunde kom inn i det norske målet de siste snaue 15 minuttene, og hadde flere svært viktige redninger.

Etter en time out med seks minutter igjen befestet Norge sin ledelse, og i sluttminuttene var det (heldigvis!) ingen tvil om hvor seieren skulle ende!

– Vi spilte ganske under vårt eget nivå i dag, så i dag syns jeg vi skal ta med oss at vi selv på en dårlig dag klarer å kjempe oss til det. Ungarn spilte bra i dag, de hadde ingenting å tape, Når Katrine Lunde kom inn og stengte – det var deilig det! sa Nora Mørk til TVNorge etter kampen.

Også Thorir Hergeirsson hadde noen ord på lager til TVNorge:
– Ungarn lyktes med å dra tempo ut av kampen, men vi er vår egen verste fiende i dag. I dag er laget den beste spilleren! Og målvakta… Ambisjonene er høye hos disse jentene, de drømmer og har lyst til å slåss om gull. Kvartfinaler er ofte de vanskeligste og ekleste kampene å spille hvis man har høye mål, og det viste seg også i dag… Så får vi nok en semifinale i OL mot Russland, de har spilt seg stort opp i turneringen. Det vi gjorde i dag holder ikke mot Russland, men vi vet vi er gode for mer!

Håndballjentene er nå klare for semifinale, og der møter de den russiske olympiske komité. Hvem som møtes i den andre semifinalen blir klart senere onsdag.

Semifinalene spilles fredag 6. august, klokka 1000 og 1400 norsk tid.

Artikkelen oppdateres med Norges kamptidspunkt når dette er klart.