Kvartfinalelagene i mennenes NM turnering er klare etter ekstra omganger og flere jevne førsteomganger – Norsk Topphåndball

Halden – Nærbø 38-41 (17-11) e.e.o.

Det eneste som er sikkert når du setter deg ned for å se en håndballkamp det er at det kommer til å gå fort. 10 mål, 5 til hvert lag, på under ni minutter kommer inn under den kategorien.

Halden stod godt i forsvar så Nærbø ble presset til skudd for å unngå passivt og med noen raske mål fra hjemmelaget sin side fikk de en luke på tre mål etter omtrent halvspilt første omgang. Når i tillegg Halden sin målvakt plukker 100% sjanser så ble det en måltørkeperiode på Nærbø. Som la time-out kortet på stillingen 11-7 til hjemmelaget. Da lagene gikk til pause var det fremdeles med hjemmelaget i føringen, 17-11.

Halden fikk raskt en utvisning og Nærbø fikk fire raske mål og reduserte til 19-15 drøye fem minutter uti omgangen. Avstanden holdt seg på mellom fire og fem det første kvarteret av omgangen. Det ble etter hvert tøffe tak ettersom kampen nærmet seg slutten. Og med ti minutter igjen å spille ledet Halden 30-24. En sluttspurt fra Nærbø og med knappe minuttet igjen og redusering til 31-31 før Halden igjen la på til 32-31. Utvisning til Halden og straffe til Nærbø utligning 32-32.

Kampen endte med opphenting, utligning, ekstraomganger og seier 38-41 til Nærbø.

Bækkelaget – FyllingenBergen 19-27 (10-11)

Hjemmelaget gikk rett i «strupen» (eller i mål om du vil) på FyllingenBergen og ledet 1-0 lenge før minuttet var gått. En målscorer på hvert lag og to mål til hvert av lagene var fasit etter fem spilte minutter. Og tre-tre i redninger på de to målvaktene – alt lå med andre ord til rette for at dette skulle bli en jevn kamp. Strafferedning fra Tord Vårdal i FyllingenBergen målet og en teknisk feil fra Bækkelaget gjorde at bortelaget gikk opp til 2-3 etter knappe 11 minutter av kampen. Ikke spesielt målrikt så langt med andre ord. Med en spiller utvist, to mål under og 14 minutters spill la Bækkelaget time-out kortet. Til pause ledet FyllingenBergen 10-11.

Andre omgang var jevnspilt fram til ti minutter og 15-15. Etter det reiste FyllingenBergen sakte, men sikkert ifra. Og de gav seg ikke før de kunne gå av banen med avansement og seier 19-27.

Viking Håndball – Elverum 20-31 (7-14)

Viking forsøkte seg med syv mot seks i angrep, men de møtte et tett Elverum angrep som på ingen måte ville gi ved dørene. Fem minutter gikk, Elverum satte to og Viking fikk straffe, men det ville seg ikke og bortelaget ledet fremdeles med to. Først etter syv minutter redusert Viking til 1-3 med ett tverrligger-inn skudd. Viking la time-out kortet etter 14 minutter og på stillingen 2-6 til Elverum. Et resultat Vikings målvakt Simon Åkesson Ypma skal ha en stor del av æren for. Lagene gikk til pause med resultatet 7-14

Andre omgang var ti minutter gammel og Elverum ledet da 11-19. Dette ble en kamp der Elverum hadde kontroll på oppgjøret, og det hele endte 20-31 og Elverum er klare for kvartfinalen.

ØIF Arendal – Kristiansand Håndball 32-20 (16-12)

I Arendal kom hjemmelaget best i gang, men gjestene var ikke langt bak de første minuttene av kampen. Og de utlignet til 4-4 etter knappe åtte minutter. Ved halvspilt omgang var det ingen ting som tydet på at dette skulle bli en målfest – ØIF Arendal ledet 7-5. Kristiansand holdt fint følge med ØIF Arendal utover i omgangen, før lagene gikk til pause med en luke til hjemmelaget på fire mål, 16-12.

Hjemmelaget reiste ifra utover i andre omgang og etter åtte minutter var ledelsen økt til 20-13. ØIF Arendal hadde full kontroll på oppgjøret som til slutt endte 32-20.

Kolstad – Nøtterøy 33-27 (16-15)

REMA 1000-liga laget gikk forventet opp i ledelsen, men 1.divisjonlaget fulgte etter og etter ti minutter ledet hjemmelaget med minst mulig margin, 5-4. Ved halvspilt omgang stod begge lag med ni scoringer hver. Når det nærmet seg pause, var Kolstad ett mål foran igjen. Tøffe tak og ampert sånn rett før pause, og lagene gikk i garderoben på stillingen 16-15 til Kolstad.

Utover i andre omgang fikk Kolstad jobbet seg til en liten luke på fire mål, 24-20. Ved halvspilt omgang var luken blitt til 27-20, og det kunne se ut som om løpet var kjørt for Nøtterøy. Ni minutter før full tid stod det 28-22, og Nøtterøy var en spiller mindre i to minutter. Så selv om 1.divisjonslaget holdt følge store deler av kampen ble Kolstad for sterke mot slutten og oppgjøret endte 33-27.

Drammen – Fold HK 29-20 (12-11)

1.divisjonslaget tok ledelse, men Drammen tok over og etter syv minutters spill ledet hjemmelaget 3-1. Før Fold «tok igjen» og utlignet til 4-4 etter ti minutter. Og gikk opp til 4-5 like etter. Etter tyve minutters spill var det fremdeles tett, men nå var det Drammen som lå ett mål foran med 8-7. Fem minutter før pause var Drammen tre mål foran. Fold kom imidlertid tilbake og kun halvminuttet før pause reduserte de til 12-11. Noe som også ble pauseresultatet.

Etter omtrent halvspilt andreomgang var stillingen fremdeles «uavklart», men Drammen var fremdeles litt foran. Fold HK sin spiller Joachim Halla Vigdal fikk det røde kortet 17 minutter uti andre omgang. Da dro Drammen ifra og med syv minutter igjen var ledelsen blitt til åtte mål (26-18). Derifra og ut hadde hjemmelaget full kontroll på gjestene og det hele endte 29-20.

Haslum HK – Runar Sandefjord 26-34 (17-16)

4-4 etter seks minutter, det kaller vi en jevn start på kampen. Etter halvspilt omgang var Runar Sandefjord tre mål foran. Og de holdt seg to og tre mål foran utover i omgangen. Det vil si til omtrent 21 minutters spill, da hadde Haslum hentet inn to av de tre målene og redusert til 10-11. Bare kort tid etter var Haslum målet foran. De siste fem minuttene ble det ett mål her og ett mål der før lagene gikk til pause med 17-16 til Haslum.

Drøye to minutter gikk før Runar Sandefjord var foran med 17-18 i andre omgang. Etter ytterligere to minutter utlignet Haslum. Og slik gikk nå kampen kunne vi godt sagt. For begge lagene både ville og prøvde, men de greide ikke å riste av seg motstanderlaget. Strake armer gir som alltid to-minutter på benken, denne kampen er intet unntak. Runar Sandefjord ledet med ett mål og fikk spille med en mann mer i to minutter og la på til 20-22. Haslum tok ut målvakt og kjempet seg til en syv-meter og fikk redusert til 21-22. Og en halv omgang gjenstod. Med drøye 12 minutter igjen fikk Runar Sandefjord kranglet inn 22-24 og en dobbelredning fra Sandefjord hindret Haslum å redusere. Det gjorde at gjestene kontret og økte til 22-25. Og med ti minutter igjen la de like godt på til 22-26 med en straffe scoring. På kort tid var Runar Sandefjord plutselig seks mål foran, Haslum la time-out kortet og det var knappe åtte minutter igjen å spille. Etter å ha vært helt likt store deler av kampen hadde Runar Sandefjord full kontroll de siste ti minuttene. Oppgjøret endte 26-34 til Runar Sandefjord og avansement til kvartfinalen.