Kvartfinale exit for Sola, Fana videre til semifinale – Norsk Topphåndball

Kvartfinale exit for Sola, Fana videre til semifinale

Grunnet returkamp mot Kuban Krasnodar i EHF European League førstkommende søndag, ble kvartfinalen mot Fana fremskyndet til onsdag 20. oktober istedenfor oppsatt dato neste onsdag. En kvartfinale mellom to lag som etter hvert kjenner hverandre veldig godt – og som de siste sesongene i tillegg til serie også har hatt flere oppgjør mot hverandre i sesongoppkjøringene.

Bortelaget fikk æren av å sette første scoring i kampen, etter at Hege får et flott innspill på linje i første Sola-angrep. Fana starter bra defensivt, og det ble derfor ikke målrike minutter i starten på kampen. Etter snaue fem minutter gikk hjemmelaget opp i ledelsen for første gang i kampen, men like etter utliknet Camilla på skikkelig Herrem-vis med en flott kontring.

De neste minuttene fulgte lagene hverandre tett, før Sola klarte å dra litt i fra med noen flotte kontringsmål etter angrepsfeil hos Fana. Hjemmelaget viste at de ikke ønsket å gi opp, og når det var spilt 17 minutter sto det igjen likt. Nok en gang klarte bortelaget å dra litt i fra med flere kontringer, og det sto 9 – 12 ti minutter før hvilen. Men Fana viste igjen hvorfor de denne sesongen har vært et av de skikkelige formlagene i Norge, og utliknet med kun to minutter igjen av omgangen. I siste sekund før pausen satt bergenslaget inn ny scoring, og gikk til pause med ledelse 14 – 13.

Jevn andre omgang

I andre omgang var det bortelaget som satt første ball i mål, men Sola ved Hege utliknet etter to spilte minutter. Begge trenerne hadde i pausen spådd nok en jevn omgang, og det viste seg at skulle stemme.

Det var tydelig at det var to lag som begge ville nå videre avansement i NM, og til semifinale. I motsetning til kampens første omgang var det nå Fana sin tur til å dra litt i fra, og bortelaget måtte jage for å ta igjen. Etter de første ti minuttene i siste omgang sto det igjen likt, og 18 – 18. Dessverre gjorde personlige feil hos gjestene det mulig for Fana igjen å dra ifra og ledet kampen med fire mål når det var et kvarter igjen.

Steffen tok time-out like etter, men bortelaget klarte ikke å mobilisere opp mot sitt beste de siste minuttene. Det viste seg som fryktet at søndagens kamp mot Kuban hadde kostet mye, på en relativt tynn spillertropp. Live ble for andre kamp på rad kåret til Solas beste spiller – men det var Fana som kunne feire seieren 32 – 26 og videre avansement til semifinale i NM 2021.

Sola får dessverre ikke gjenskape fjorårets cupfinale opplevelse, og årets cup eventyr er nå over.
Fredag reiser laget med støtteapparat til Krasnodar i Russland, for returkamp mot Kuban i EHF European League. Denne kampen kan sees på EHFTV klokken 15:00 søndag 24. oktober.