Sandefjords Simen Søgaard i aksjon mot Falk da lagene møttes i Holtanhallen tidligere denne sesongen.

Kvalifiserings-slaget står i Jotunhallen onsdag

Norsk Topphåndball

Fjellhammer og Viking ser ut til å sikre seg de to plassene i herrenes 1. divisjon som gir rett til spill i REMA1000-ligaen neste sesong. Men hvem får spille kvalifisering? De to heteste kandidatene, Sandefjord og Falk, møtes i Jotunhallen onsdag.

Den 18. serierunden i 1. divisjon avvikles onsdag med seks kamper hvor alle har betydning for opp- eller nedrykksstriden. Fem kamper før slutt er fortsatt ingenting avklart, verken i topp eller bunn. Det skal riktignok mye til for å hindre Viking Håndball og Fjellhammer i å rykke opp, og det skal like mye til for å forhindre Bodø i å rykke ned, men undere har skjedd før – også i håndballen.

Mest spenning denne runden er knyttet til lokaloppgjøret i Jotunhallen mellom Sandefjord og Falk, som begge har 22 poeng. Lagene spilte 25-25 sist de møttes. Vinneren onsdag vil ta et solid grep om 3. plassen på tabellen – den som gir rett til kvalifiseringskamper mot REMA1000-ligaens tredje dårligste lag om spill i eliteserien neste sesong. I tillegg til to poeng mer, vil vinneren også få fordel av å gå foran på innbyrdes oppgjør.


Sandefjord favoritt
Og skal vi tro Falk-trener Johnny Jensen, er det hjemmelaget Sandefjord som må slite med favorittstemplet.

– De gjør nesten ikke feil. De har hatt snart to sesonger på seg på å bygge et godt lag. Skal vi slå dem må vi nesten spille feilfritt, sier Jensen.

Han er selv trener for et lag som står med fire seirer på fire kamper etter jul, og som har slått både Fjellhammer borte og Kristiansand hjemme i de to siste kampene. Så han ser ikke helt bort fra at Falk kan slå godt fra seg også denne gangen.

For tidlig for Falk
– Det kan vi selvsagt. Vi er i en god flyt. Gutta har trua på seier i hver kamp, og vi gjorde et godt stykke treningsarbeid i januar-pausen som vi har glede av nå. Men egentlig er det for tidlig for Falk å rykke opp. Vi trenger et år til i 1. divisjon på å bygge laget. Med et såpass ungt lag blir skrittet opp til eliteserien litt for langt. Men vi sier selvsagt ikke nei takk verken til seier onsdag eller til opprykkssjansen, om den skulle by seg, sier Johnny Jensen.

Kampen i Jotunhallen onsdag kl 19.30 kan du følge på handballtv.com

Øvrige kamper
De øvrige kampene i 18. serierunde spilles slik:
17.30 Viking Håndball – Charlottenlund, 18.00 Lillestrøm – Bodø , 18.00 Sandnes – Viking TIF, 18.00 Kristiansand Topphåndball – LFH09, 18.00 Fjellhammer – Nøtterøy Håndball