Foto: John Vint

Kristina Sirum Novak (19): – Jeg ønsker å spille en enda større rolle for laget denne sesongen

Av: Trond Sørøy / Norsk Topphåndball

Ungjenta Kristina Sirum Novak hadde sin debut i REMA 1000-ligaen sist sesong, og for en debut det ble.  Hun ble nummer 3 på toppscorerlista i Sola med 92 mål.  Medregnet kampene i NM scoret Kristina 105 mål i fjor.  Nå er hun klar for å ta enda større ansvar for Sola.


– Nå har jeg spilt en sesong i REMA 1000-ligaen og jeg håper at jeg denne sesongen vil være litt mindre nervøs og at jeg vil spille en enda større rolle for laget enn det jeg gjorde i denne sesongen, sier hun.   – At jeg vil spille «renere», gjøre færre feil og ha større skudduttelling. Og at jeg vil lykkes med de små tingene i spillet som vi jobber med på treningene. 

– Jeg vet litt mer nå hvordan det er å spille i REMA 1000-ligaen og kommer nok til å legge ting mer vekk enn jeg gjorde i fjor.  Ha litt mer fokus her og nå og ikke tenke så mye konsekvenser. 

– Det var veldig forskjell å spille i REMA 1000-ligaen kontra det å spille i 2. og 1. divisjon.  Jeg føler jeg har vært uredd, både på godt og vondt.  Jeg har ikke tatt det så alvorlig at jeg ikke har turt, det er jeg fornøyd med.


Godt av en sesong i 1. divisjon

Kristina spilte 2. divisjonshåndball for Ålgård da hun signerte for Sola.  At Sola rykket ned og at hennes første sesong i Sola var i 1. divisjon, ser hun på som en fordel.

– Det var veldig greit for min egen del at jeg fikk ta stegene gradvis divisjon for divisjon.  Jeg bestemte meg for å gå til Sola før de rykket ned til 1. divisjon, det var kjipt for klubben, men for min egen utvikling så tror jeg det var godt for meg å få en sesong i 1. divisjon før jeg spilte i eliteserien. 


Blitt mer spillende

Sirum Novak har spilt 2 sesonger i Sola, hvilken utvikling har hun hatt siden hun kom til klubben?

– Jeg merker først og fremst at jeg er blitt en mer spillende spiller.  Har blitt flinkere til å lese spille og fått en bedre spilleforståelse, det er det jeg merker mest.  I tillegg har jeg utviklet meg fysisk. Skuddet mitt har jeg alltid følt meg trygg på og jeg er fremdeles en skytter, men vurderer nå bedre når jeg skal gjøre hva.  På det området har jeg merket en utvikling hele veien.

Foto: Kenneth McDowell


Starten på sesongen i fjor

I comebacket i REMA 1000-ligaen måtte Sola vente helt til 9. serieomgang før laget kunne juble for sesongens første 2-poenger.  Kristina tror ikke det samme vil skje denne sesongen.

– Den dårlige starten på sesongen i fjor er selvfølgelig noe vi har i bakhodet, men jeg håper det ikke skal ha noe å si for oss hva som skjer i første og andre serierunde.  Jeg tror ikke vi kommer til å ta så mye med oss fra det vi opplevde i starten på sesongen i fjor.  Vi lærte mye av det, den rollen vi var i da, så vi skal ikke å havne i den situasjonen der en gang til.

– I fjor hadde vi et godt lag, men fikk ikke ut det vi ville, men i år er vi enda bedre.  Jeg ser for meg at vi kommer til å kjempe på den øvre halvdelen av tabellen.  Det er i hvert fall målet, sier Kristina.


Håndball betyr mye

– Vi har hatt noen uker fellestrening og det ser veldig bra ut i Sola så langt, jeg er veldig fornøyd.  Det er veldig gøy på trening.  Vi har en god trener og et godt lag i år. 

– Håndball er det gøyeste jeg gjør, så det betyr veldig mye for meg.  Kanskje litt for mye.  Men det er også det som gjør det så gøy, at det betyr noe, avslutter Kristina Sirum Novak, som også er en del av det talentfulle Juniorlandslaget LK00, hvor hun har spilt 38 landskamper.