Foto: S.H. Photography / Stian Bye Høgsveen

Kristin Venn tilbake på landslaget

Av: Trond Sørøy / Norsk Topphåndball

Kristin Venn (26) takket nei til spill på landslaget i 2017.  Nå har hun fått tilbake gnisten og er innkalt til samling med Rekruttlandslaget i begynnelsen av juni.  Det er hennes første samling siden 2017.

Kristin Venn spilte 39 kamper og scoret 121 mål for det norske ungdomslandslaget, og tok bronsemedaljer i både U17-EM 2011 og Ungdoms-VM 2012. Hun ble tatt ut i bruttotroppen til det norske A-landslaget foran Håndball-EM 2014, men var ikke blant de 16 utvalgte.

15. juni 2017 debuterte Venn på A-landslaget, men annonserte allerede i oktober samme år at hun ikke ville spille mer for landslaget og kun fokusere på klubbhåndball.

Foto: Kamilla Sundmoen


Lysten var der igjen

– Lysten til å spille på landslaget har kommet tilbake over tid, egentlig, forklarer hun.  – Jeg begynte å kjenne på det etter jul i fjor.  Etter at jeg kom til Hamar og kom inn i det nye treningsmiljøet fikk jeg ny gnist, så begynte jeg å kjenne på at jeg hadde lyst til å prøve meg igjen på landslaget. 

– Så nå jeg veldig klar for å kjempe om en plass på landslaget.  Har nå fått min første innkalling siden 2017 og gleder meg til samling med rekruttjentene i Oslo i begynnelsen av juni, sprudler hun.


Kristin har gjort en god andresesong i Storhamar og har nylig signert en ny 2-årskontrakt.  Hun scoret totalt 126 mål denne sesongen i serie, NM og europacup. 

– Jeg trives på alle mulige måter på Hamar.  Jeg trives godt med studiene og har kommet inn i et veldig godt lag.  Det er bra folk både i og rundt klubben og det er mye spennende som foregår.


Bor på hver sin kant

– Jeg flyttet ikke lengre enn til Hamar. Men jeg hadde vært i Byåsen lenge og det var litt sånn å tråkke utenfor komfortsonen å flytte.  I Trondheim har jeg hus sammen med han jeg er gift med, så da det var litt spesielt å bo fra hverandre igjen, men det har gått veldig bra.  Han er nå hjemme i huset og jobber i Trondheim og så er jeg på Hamar, og vi har fått det til å fungere. 

– Innimellom har jeg kjent litt på at det har blitt mindre tid til å treffe foreldrene mine, tanteunger – familien min.  Men totalt sett fungerer det veldig bra for meg.


Får brukt hurtigheten

Storhamar har utviklet et hurtig kontrings- og ankomstspill og lynvingen Kristin Venn kommer godt til sin rett i spillesystemene på Hamar.  Hun forteller at hun er glad i å dra opp tempoet og løpe hurtig både frem og tilbake å banen. 

– Vi er et lag som liker å løpe og vi har mange kjappe spillere som tenker likt.  Når det gjelder å få brukt hurtigheten min har jeg kommet til riktig plass.  Det er nok en av årsakene til at jeg liker meg her, sammen med at jeg trives veldig godt med de jentene som er i laget.  Som står på hver dag og trener.  Det er mange som har både jobb og skole ved siden av håndballen og som likevel får det til å gå opp.  Det synes jeg er veldig kult å se at alle rundt meg står på så mye, sier hun.

– Jeg føler jeg generelt har tatt steg etter at jeg kom til Hamar.  Jeg synes jeg har fått et mye bedre forsvarsspill og har tatt mye mer ansvar på den fysiske treningsbiten. Jeg har blitt litt mer voksen på to år, det hjelper jo også på.  Nå skal det bli fint å komme i gang med en vanlig håndballhverdag igjen, avslutter hun.