Kristiansand tok over tabelltoppen i 1.divisjon – Norsk Topphåndball

Kristiansand tok over tabelltoppen i 1.divisjon

TIF Viking – Vikhammer 35-28 (17-13)

Hjemmelaget svarte kontant på Vikhammers scoring etter 58 sekunder og etter fem spilleminutter ledet hjemmelaget 5-2. Og etter det såg de seg egentlig aldri tilbake og lagene gikk til pause med fire måls ledelse til hjemmelaget.

TIF Viking slapp ikke gjestene inn i kampen og oppgjøret endte med solide 35-28 seier og to nye poeng til TIF Viking.

Falk Horten – OSI 29-23 (10-8)

OSI ledet både 0-1 og 1-2 og deretter var det jevnt fordelt en periode når det gjaldt hvem som ledet og hvem som lå bak. Etter tyve minutter gikk hjemmelaget opp til 7-5 og den avstanden holdt de inn mot pause.

En avstand de beholdt utover i andre omgang. Men det var før de omtrent ved halvspilt omgang slapp OSI inn i kampen og gjestene utlignet til 18-18. OSI kom imidlertid ikke nærmer Falk Horten, og selv om de mot slutten av kampen var oppe på kun ett mål bak og åtte minutter igjen å spille, endte kampen med hjemmeseier 29-23.

Nøtterøy – Charlottenlund 30-26 (16-14)

50 sekunder brukte Nøtterøy på å ta ledelsen 1-0, Charlottenlund brukte omtrent et like langt angrep på å utligne til 1-1. Det blir feil å påstå at det var mange mål i første del av første omgang, ved halv tid ledet gjestene 5-6. En ledelse de beholdt til Nøtterøy utlignet på 10-10. Nøtterøy behold føringen i kampen ut omgangen og lagene gikk til pause med 16-14 til hjemmelaget.

Andre omgang var drøyt to minutter gammel da Charlottenlund utlignet til 16-16. I perioden fram til halvspilt omgang hang lagene på hverandre som «klegger» og stillingen ble etterhvert 22-22. Men da satte Nøtterøy inn ett ekstra gir og gikk opp til 26-23 på få minutter. Og de fortsatte i samme sporet, før de med kun to minutter igjen å spille ledet 29-25. Kampen endte med 30-26 seier til Nøtterøy. Og to nye poeng i kampen om hvem som rykker opp til REMA 1000-ligaen.

Stavanger – Kristiansand 25-34 (9-18)

Hjemmelaget hang med til 2-2, deretter reiste Kristiansand ifra og etter halvspilt omgang ledet gjestene 5-9. Men det var hjemmelaget som fikk fastsette pauseresultatet til 9-18. En komfortabel Kristiansand ledelse i en kamp som ved første øyekast kunne se ut som om den var avgjort etter bare en omgang.

Men vi kan ikke si det for ofte, i håndballen snur det fort – kampen i Stavanger var intet unntak. På femten minutter scorte Stavanger 11 mål, det var omtrent det doble av hva Kristiansand satte inn i samme perioden. Og det var plutselig kamp igjen da Stavanger på nevnte tidspunkt reduserte til 20-23. Ikke vet vi hva som skjedde, men der snudde kampen igjen og ti minutter senere var det igjen stor avstand mellom lagene. Med kun fire minutter igjen av oppgjøret ledet bortelaget 24-32. Da kampen var over stod det 25-34 på måltavlen og to viktige poeng til Kristiansand i kampen om tabelltoppen.