Kristiansand fremdeles på topp i 1.divisjon – Norsk Topphåndball

Kristiansand fremdeles på topp i 1.divisjon

Etter søndagens 1.divisjonsrunde er Kristiansand fremdels på tabelltoppen. Vikhammer holdt Falk Horten på god avstand i 50 minutter mens Follo fremdeles holder følge med Kristiansand mot toppen av tabellen.

Kristiansand – Fold HK 38-31 (21-13)

Fold HK startet med en scoring på det første skuddet i det første angrepet. Men det gjorde Kristiansand også, så de var like langt etter 1 ½ minutts spill. Det var de også etter seks minutter og slik kunne vi fortsette. Her var det mål for mål før Kristiansand spilte seg til en to måls ledelse etter knappe åtte minutter.  Det var mange mål på kort tid, og da Kristiansand laget enda ett og det stod 7-4 etter 8 ½ minutt la Fold time-out kortet. Og Fold guttene fikk klar beskjed om å «skru på hodet og slutte med tullefeilene». Uten at det i første omgang hadde den helt store virkningen, Kristiansand fortsatte å «pøse på» med mål og da Fold fikk en utvisning la hjemmelaget på til 11-6. Atten minutter gikk før Gunnar Pettersen fant ut at det måtte gis noen klare beskjeder og det fikk Kristiansand i time-outen. Ledelsen til hjemmelaget var da 12-9. Omgangen nærmet seg slutten da Fold fikk en utvisning og Kristiansand la på til 19-12 på straffe. Pauseresultatet ble 21-13 til hjemmelaget.

Målene satt løst i starten av andre omgang og før det var gått tre minutter var 21-13 blitt til 23-15. Kristiansand fikk en to-minutter fem minutter ut i omgangen, men det stoppet de ikke fra å legge på til 26-16 på en kontring. Og målfesten bare fortsatte. Med kvarteret igjen å spille passerte Kristiansand 30 mål, før de minuttet senere la på til 31-23. Men nå ble det litt stopp hos hjemmelaget, og Gunnar Pettersen la time-out kortet syv minutter før full tid. Han var langt fra fornøyd med det som foregikk ute på banen. Talen virket, for guttene la umiddelbart på til 34-27. Oppgjøret endte 38-31 og Kristiansand beholder tabelltoppen.

Vikhammer – Falk Horten 26-33 (18-13)

3-1 ledelse til hjemmelaget etter knappe tre minutters spill. Og det kom flere – og Falk Horten slet med å komme helt opp i ryggen på hjemmelaget. Det nærmeste de var det første kvarteret var ett mål bak på stillingen 5-4 og 6-5. Ved halvspilt omgang ledet hjemmelaget 10-7. Og de hadde ingen planer om å gi gjestene en adventspresang og fortsatte å score. Med knappe syv minutter igjen til pause var ledelsen blitt til 15-7. Og da Vikhammer la time-out kortet et par minutter senere ledet hjemmelaget 17-12. Noen korrigeringer måtte til. Og etter en scoring til på hvert av lagene gikk de til pause med 18-13 ledelse til Vikhammer.

Falk Horten trengte tre førsøk i samme angrep før de greide å overliste Vikhammers målvakt og reduserte til 19-14. Vikhammer hadde allerede økt til 19-13 etter bare 40 sekunders spill. Men så kom Falk Horten «på banen» og i løpet av kort tid reduserte de til 21-18. Og det var igjen kamp i Malvikhallen. Da omgangen passerte 10 spilte minutter stod det 23-20 på måltavlen. Og Falk Horten la time-out kortet på stillingen 24-20 bare minuttet senere. Med drøye femten minutter igjen å spille var hjemmeledelsen redusert til to mål, 24-22. Det var før gjestene reduserte til 24-23 og hjemmelaget la på til 25-23. Med drøye ti minutter igjen å spille var gjestene ajour for første gang i kampen. Og med under syv minutter igjen å spille var kampen snudd, nå stod det 25-27 på tavlen. Når de først hadde tatt det, så gav ikke Falk Horten fra seg initiativet i kampen og det hele ente med 26-33 seier til bortelaget.

Charlottenlund – HK Herulf Moss 22-27 (12-13)

Gjestene tok føringen i kveldens kamp i CSK Varmbo Arena. Men etter ti minutter utlignet hjemmelaget til 3-3. En strafferedning hos Charlottenlund hindret Herulf å gå opp til 7-8 etter knappe nitten minutters spill. Det var med andre ord en svært jevn første omgang. Men det var likevel gjestene som var hallet vassere utover i omgangen og med fem minutter igjen til pause ledet de 8-11. Hjemmelaget hentet seg noe inn etter en time-out og reduserte raskt til 11-12. Da lagene gikk til pause var det med 12-13 ledelse til HK Herulf Moss.

Gjestene holdt seg foran også i andre omgang og hjemmelaget slet med å holde følge. Og selv om de etter halvspilt omgang bare var ett mål bak så kom de aldri helt opp i ryggen på Herulf. Oppgjøret endte til slutt med seier til Herulf med sifrene 22-27.

Follo – Stavanger 32-25 (16-11)

Etter drøyt halvspilt omgang ledet hjemmelaget hele 10-4. Men da begynte Stavanger å få kontroll på spillet sitt og reduserte etter hvert til 11-9. Etter en «rolig» omgang med kun to utvisninger og to gule kort (kun til hjemmelaget) tok lagene pause på stillingen 16-11.

Andre omgang gikk i samme sporet som den første, og hjemmelaget ledet komfortabelt 25-19 etter halvspilt omgang. Stavanger kom mer inn i kampen og reduserte til 26-22 med ti minutter igjen. Da tok Follo time-out. Noen mål og minutter sener var det Stavanger sin tur til å legge time-out kortet. Men denne kvelden hjalp det ikke, og Follo henger med i tabelltoppen etter kveldens 32-25 seier over Stavanger.

Sandnes – TIF Viking 25-28 (16-16)

Lagene fulgte hverandre til 6-6. Etter det tok hjemmelaget over og holdt gjestene på avstand til de utlignet til 14-14 med fem minutter igjen til pause. Pauseresultatet ble 16-16 etter en omgang som mellom annet inneholdt et stk rødt kort til TIF Viking etter 23 minutters spill.

Sandens jobbet godt i forsvar i starten av andre omgang og TIF Viking brukte fire minutter før de fikk sin første scoring i andre omgang. Da hadde Sandnes allerede satt inn tre, og ledet 19-17. TIF Viking gav ikke opp og de utlignet til 20-20 etter ni minutters spill. Deretter overtok de like godt over ledelsen og bruke knappe fire minutter på å gå opp til 21-23. Men Sandnes hadde på ingen måte tenkt å gi seg og jobbet seg inn i kampen igjen. Og med fem minutter igjen å spille var de kun ett mål bak. TIF Viking viste seg imidlertid å vere det sterkeste laget i kveld og kampen ente med 25-28 seier til guttene fra Bergen.