Kristiansand best mot Halden – Norsk Topphåndball

Kristiansand best mot Halden

I forrige sesong endte begge oppgjør mellom KRS og Halden med borteseiere. KRS imponerte borte i Tistedalshallen og vant 29-30 mot et Halden som til da var ubeseiret på hjemmebane i serien. Hjemme i Aquarama gikk det imidlertid ikke så bra for KRS, og det ble tap 27-30 i det som, den gang, ble karakterisert som sesongens viktigste kamp.

KRS best i førsteomgang

Les Norsk Topphåndballs intervju med Øyvind Frigstad!

Halden åpnet skåringskontoen, og i de første minuttene av kampen fulgte lagene hverandre tett, med Halden stort sett i føringen.

Etter 9:50 var KRS for første gang i føringen, da Sasser Sonn satte inn 6-5. Kort tid etter, gikk Halden på en tominutter, og KRS benyttet anledningen til å doble ledelsen til to mål, 8-6.

Etter nitten minutter hadde KRS klart å øke til en firemålsledelse, og Halden valgte å ta kampens første time-out. Avstanden holdt seg utover omgangen, og etter 27:25 valgte KRS å ta sin første timeout. Om det var time-outens skyld, vites ikke, men KRS klarte i alle fall å benytte de siste minuttene av omgangen til å øke ledelsen sin til fem mål, og kunne gå til pause på stillingen 17-12.

God kontroll i andre!

Lagene fulgte hverandre tett også begynnelsen av andre omgang, avstanden mellom lagene forble uendret. Men i løpet av knappe 90 sekunder, fra 39:00 til 40:28, økte KRS ledelsen med tre mål, fra 20-15 til 23-15.

Etter en strålende periode, falt KRS litt tilbake, og det var Halden som puttet tre på rappen, og vi var tilbake på utgangspunktet, femmålsledelse til KRS.

Med ni minutter igjen av kampen gikk KRS på en tominutter, og det var muligens Haldens mulighet til å kappe inn på forspranget. KRS spilte imidlertid bra i undertall, og nektet Halden å komme ordentlig inn i kampen igjen. Med fem og et halvt minutt igjen å spille, tok KRS time-out på stillingen 31-26.

Det ble ikke veldig spennende i kampens siste minutter, KRS hadde full kontroll og vant til slutt 32-28. Keeper Anders Lynge Hansen ble kåret til banens beste for KRS, men det var flere spillere som leverte bra i dag, blant andre Øyvind Frigstad og Victor Skillhammar med sju mål hver.

Forskjellen på KRS i dag og i de siste seriekampene, er at gutta står mye bedre i forsvar enn de har gjort tidligere i sesongen. I tillegg er de mye flinkere til å bruke tid til å bygge opp angrepene sine. Da blir det resultater!

For flere detaljer fra kampen, sjekk ut Fædrelandsvennens dekning (+), Kan KRS slå tilbake mot Halden? Følg kampen direkte. – fvn.no, og NHFs livedekning, Live kamp, Kristiansand Topphåndball – Halden Topphåndball | handball.no.

Neste hjemmekamp – åttendedelsfinale i NM

Etter at Ryger ble slått i Stavanger sist helg, er KRS nå klare for åttendedelsfinale i NM. KRS møter Nordstrand, og kampen spilles i Aquarama 20.10.2022 klokka 18:30. Billetter til NM-kampen finner du her: