Foto: Kenneth McDowell

Kristiane Knutsen: – Det er jo perfekt timing å komme tilbake nå!

Av: Trond Sørøy / Norsk Topphåndball
18. februar 2022

Etter å ha merket problemer med lysken i mars i fjor ble hun operert i september og etter fire måneder med opptrening var Kristiane Knutsen tilbake i lagoppstillingen til Sola i begynnelsen av februar.  Og tidspunktet for comebacket kunne ikke vært bedre med tanke på de viktige kampene Sola har spilt i februar og hva som venter videre i europacupen.

– Det er jo perfekt timing å komme tilbake nå.  Laget har gjort jobben og så får jeg være med på det kjekkeste, humrer Kristiane Knutsen (23). 

– Det har vært helt sinnsykt artig å spille disse europacupkampene.  Det er noe helt annet enn å spille i serien.  Vi merker at det er mye mer spenning og stemning, så det er ganske kult, sier hun ivrig. 

– Og så har det gått over all forventning, vi hadde ikke sett for oss dette i starten av sesongen.  Bare det at vi kom til Europa var en stor prestasjon og stort for klubben.  Så det av vi går videre fra gruppespillet, det er selvfølgelig veldig stort. 

Foto: Kenneth McDowell


På søndag spiller Kristiane og lagvenninnene siste kamp i gruppespillet mot Besancon i Stavanger idrettshall.  Sola har vunnet alle sine 5 kamper i gruppespillet i EHF European League og er for lengst klar for kvartfinale, uavhengig av resultatet i søndagens kamp. 

Kristiane Knutsen gjorde comeback i europacupkampen mot Motherson Mosonmagyarovari KC i Stavanger idrettshall 6. februar og tegnet seg på scoringslista.  Da spilte hun 2 x 5 minutter. 

Kristiane spilte også mot Zagreb i 40-25 seieren 13. februar, der hadde hun to scoringer. 

Etter comebacket har Solas playmaker spilt to kamper i European League og to kamper i REMA 1000-ligaen.  Det har gitt 28-13 seier over Oppsal og 39-21 seier over Follo HK Damer nå på onsdag.  I den kampen fikk Kristiane lov til å spille 2 x 15 minutter og gjorde 4 mål.

Foto: Kenneth McDowell

– Det å være tilbake på banen synes jeg er kjekt.  Jeg har vært med laget på kamper og på reisene i europacupen selv om jeg har vært skadet.  Når jeg er så tett oppi det så har det kriblet ganske godt i beina etter å spille sjøl, forteller hun. 

– Jeg synes det har gått greit de minuttene jeg har spilt.  Det er ikke sånn at jeg forventer all verdens nå i starten, men jeg kjenner at for hver trening og kamp så føler jeg at formen kommer bedre tilbake.  Så jeg ser positivt på kampene fremover. 


Sola har hatt kjempegode resultater hele sesongen, selv om de mistet fjorårets toppscorer Malin Holta til utlandet og med skader både på Kristiane Knutsen og Martine Wolff.

Hvordan synes du de unge i stallen har gjort det?

– Jeg er superimponert og veldig stolt av alle på laget som har kommet inn og gjort en kjempegod jobb, skryter Kristiane, og legger til:  -Det har gått sinnsykt bra også! 

– Det at vi kjemper i toppen også i år viser at vi har mange flinke spillere i stallen.  Og så er det selvfølgelig trenerne våre.  Steffen er ekstremt flink på det taktiske, så han gjør en god jobb i forberedelser.  Så lenge vi gjør det han har fortalt oss at vi skal gjøre så pleier det å gå bra, smiler hun.

Foto: Kenneth McDowell


23-åringen merket til lyskeskaden allerede i mars i fjor.  Men siden de ikke fant noe på MR bet hun smertene i seg og fortsatte å spille.  I sommer kjørte hun et opptreningsprogram i håp om å få kontroll på lyskeproblemene, men hun ble ikke bedre.  I september sjekket legene MR-bildene på nytt og da ble det konstatert at det var noe feil med lysken og det ble bestemt at hun måtte operere.

– Det var nok bare en bra ting at jeg fikk trent så godt i sommer før operasjonen.  Den var vellykket, i hvert fall virker det sånn så langt. 

– Jeg startet helt rolig etter operasjonen i september og har gradvis økt på med styrketrening og begynte etter hvert med håndball.  Nå har jeg trent fullt med håndball i cirka fire uker.  Og så fikk jeg være med på kamper igjen nå i februar, sier hun tilfreds. 


Veien videre nå?

– Vi er allerede godt fornøyde med det vi har prestert i Europaligaen.  Vi går for å vinne i hver kamp vi spiller, så får vi se hvor langt det tar oss.

– I serien har vi lyst på den tredjeplassen, men vi har faktisk mulighet til å kjempe om en andreplass også.  Målsettingen var å bli topp 5 og det har vi allerede klart.  Men vi ønsker minst å klare den tredjeplassen så vi får spille i europacupen også neste år, sier Kristiane Knutsen avslutningsvis.