Kristian Rammel i ØIF Arendal: Vi skal slå Elverum i sluttspillet

Av: Nikki Schei
14. januar 2021

ØIF Arendal har hatt en sesong som har svingt fra det helt store til et 15-måls tap mot Elverum på lille juleaften. Nå har man dessuten fått inn Andre Jørgensen Hofstøl som ny trener etter at Marinko Kurtovic sluttet. Da var det på tide en prat med lagets kaptein Kristian Rammel for å finne ut av tingenes tilstander.

Hei Kristian og godt nytt år!  Det ble en kjedelig avslutning på Marinkos lange trener karriere i Arendal. Hva i all verden skjedde i kampen mot Elverum? Ja, det kan man virkelig lure på. Sannheten er vel den at det var en kollektiv kollaps og jeg synes det er virkelig trist at en sånn match skulle bli Marinkos siste kamp sammen med oss. Jeg tror vi bommet på en kontring ved stillingen 6-8, så oppleves det som det plutselig stod 6-13 og sånn fortsatte det bare. Det er veldig trist med sånn fullstendige kollapser, men det skjer dessverre av og til.

Ja, nå blir det endringer på trenersiden. Andre og Luka kommer inn. Hvordan kommer det til å påvirke laget? Blir det store endringer i spillet fremover tror du?  Først må jeg virkelig gi kred til klubben som løste dette veldig raskt og på en meget god måte. Jeg tror det er enklere å få inn noen som kjenner klubben godt og våre styrker. Så er det bare å jobbe med det fremover, utvikle det vi er gode på og gjøre down-periodene sjeldnere.

Hvordan får man til det? At et lag som dere ikke skal svinge sånn i prestasjonene? Vi hadde en periode i november hvor vi virkelig ikke fikk det til. Da hadde vi en skikkelig prat og gjennomgang om dette med holdninger og innsats. Håndball er jo en sånn sport som belønner ‘’kriging’’. Hvis du virkelig kriger i 2 X 30 minutter, så kan ting skje. Deretter tok vi fem poeng på tre kamper og følte at vi var skikkelig på gang. Nå får vi den tiden frem til neste kamp mot Fyllingen å bli virkelig bra på det vi er gode på.

Hva mener du at ØIF Arendal skal stå for, sånn spillemessig? Hva er kjennetegnene for måten dere spiller håndball på?  Det er vel at vi skal spille et tøft 5-1 forsvar, på en litt annen måte enn vanlig, noe vi kan takke Marinko og Luka for. At motstanderne, når de kommer til SørArena, virkelig skal føle at de spiller på vanskeligste bortebane. Raske og effektive i vårt angrep er andre kjennetegn vi skal utvikle fremover tenker jeg. Jeg mener at det laget vi har nå er et utrolig sterkt lag med dobbel dekning på alle posisjoner, nå skal vi bare bli skikkelig stabile inn mot sluttspillet.

Ja, hva blir målsettingen utover våren? Jeg tror det blir vanskelig å vippe Elverum av pinnen i serien, men som Andre har sagt, har vi gode dager så kan vi så absolutt slå Elverum i to av tre kamper i et sluttspill. Når det er sagt så synes jeg REMA 1000-ligaen er blitt både bedre og jevnere hvor lagene som ligger på plassene 2-9, der kan alle slå alle på en god dag. Og det er et godt tegn for ligaen i det store hele.

Hvem har da overrasket deg så langt i årets REMA 1000-liga? BSK har vært veldig bra i år og fra mitt ståsted, overraskende stabile på et høyt nivå. De mistet Lukas Karlsson til i år, men de har bare fortsatt spille bra. Mange har kanskje ikke fått opp øynene enda for Nærbø, men de leverer også veldig godt. Nå har de sine egne spillere som har gått gradene i klubben og det gjør jo at de er utrolig samspilte og vanskelig å slå.

Til sist Kristian, hvis vi ser bort fra hvem som havner på hvilken side i gruppespill osv , hvilke fire lag ser du i semifinalene i Egypt og i en finale? Ja, vet ikke helt hvordan ser blir seende ut, men hvis det bare er det fire beste lagene så tipper jeg på Norge, Spania, Danmark og Kroatia. Finalen tror og håper jeg blir mellom Norge og Spania.