Kom med et lite varsku etter seieren over Follo – Norsk Topphåndball
Oskar Olafsson hadde trykk i spillet sitt, og scoret fire mål mot sin gamle klubb Follo. Foto Roy Johnsen.

Kom med et lite varsku etter seieren over Follo

-Jeg etterlyste fyr og flamme fra start, og det var ingen tvil om at spillerne ønsket å bidra med det. Vi ledet da også veldig raskt 5-0, og da så jeg både høyere tempo og mer tenning i nøkkelsituasjoner for at vi skal lykkes i angrep, sier Kristian Kjelling.

Han var veldig glad for at Follo stilte opp og hjalp til da de to treningskampene i Danmark gikk fløyten, og 1. divisjonslaget ga etter hvert DHK noen utfordringer. De justerte seg mer offensivt i forsvar etter at DHK dominerte stort i starten, og de klarte å dempe DHKs angrepstempo med sitt 5:1-forsvar.
DHK på sin side hadde fortsatt veldig trykk i sitt angrepsspill med bakspillertrioen Viktor P. Norberg, Gøran Sørheim og Oskar Olafsson, men både fra strek og fra kantene kom det noen bomskudd. Da skal det også nevnes at Viktor Warrer i Follo-målet var sitt lags beste før pause.
-Det var en god danske i mål, men vi tok oss også for dårlig tid i mange av avslutningene, mener Kjelling.

Andrè Bergsholm Kristensen spilte igjen en gode treningskamp. Foto Roy Johnsen.

Var dansken god i Follo-målet, så skal også Andrè Bergsholm Kristensen få ros for sitt spill. Han var veldig god, og var flink til å stole på forsvaret foran seg som lenge styrte skuddene fra distanse dit han ønsket dem. Og så tok han flere skudd fra kant og strek som Follo-treneren sikkert mener skal være mål.
– Andrè var virkelig god, og det føltes sikkert litt godt etter en litt tung Elverums-helg, antyder DHK-treneren.

DHK ledet 17-11 til pause, og var like distinkte fra start i andre omgang. 22-13 sto det ni minutter ut i omgangen, og kvarteret før slutt ledet de med ni mål, 26-17.
Kjelling var pedagogisk riktig da han løftet fram mye av det flott DHK-spillet både defensivt og offensivt, men han var også klar på at han ikke likte at laget falt litt i prestasjonen, og begynte å slurve.
-Slurvet var irriterende, og gir oss et lite varsku om at vi ikke kan tillate oss å slipe oss ned noe, sier Kjelling.

Noen bom og tekniske feil på slutten, fulgt av Follo-mål på kontringer, gjorde at gjestene kunne knappe litt innpå slik at DHK til slutt vant med seks mål.
-Dette kommer seg gradvis, og det var framgang på intensiteten fra start. Men vi trenger litt finsliping den siste treningsuken før vi skal opp mot Kolstad i europacupen. Vi kjenner hverandre godt, og nykommeren Kristian Rammel begynner å finne seg til rette i spillet vårt. Nå gjelder det blant annet til å bli enda bedre til å straffe motstanderne når vi vinner ballen eller får redninger, sier Oskar Olafsson.

DHK stilte uten målvakten Andreas Björkman-Myhr, og bakspillertrioen Ola Romsaas, David Haugstvedt og Hermann G. Vildalen.