Knuste Flensburg i «kampen om nord» – Norsk Topphåndball

Det 105 Nordderbyet i den Tyske Bundesligaen ble spilt søndag kveld. Skadede Magnus Abelvik Rød og Gøran Søgaard Johannesen, måtte se sine lagkamerater få det tøft mot Sander Sagosen og THW Kiel.

De to tyske gigantene har gjennom de siste sesongene knivet om ligatittelen i den tyske ligaen. SG Flensburg-Handewitt har fått en treg start på sesongen, med tre poeng på tre kamper. Derimot har deres argeste rival THW Kiel fått en drømmeåpning med full pott på tre kamper.

I oppgjøret som vanligvis har skiltet 6 nordmenn, var det kun to som stilte på parketten i Sparkassen Arena. Sander Sagosen og Harald Reinkind var med for THW Kiel, mens Magnus Abelvik Rød og Gøran Johannesen var ute med skade.

I tillegg har Magnus Jøndal (lagt opp) og Torbjørn Bergerud (GOG), forlatt klubben.

Lagene fulgte hverandre gjennom de første ti minuttene av kampen. 5-5 og to heltente lag leverte godt angrepsspill foran 9000 tilskuere.

Etter drøye kvarteret fikk hjemmelaget en liten luke på tre mål, 11-8. På stillingen 12-8 måtte en frustrert Flensburg-trener Mike Muchala ta timeout. Tyskeren etterlyste mer aggressivitet og tempo i angrepsspillet.

Det hadde lite effekt, og etter et par raske kontringer lå Kiel foran med seks, 15-9.

Før omgangen endte, hadde gjestene knappet inn med to mål, og da pausesignalet lød, var stillingen 18-14 til Sagosen og Kiel.

Sagosen og Reinkind solide

Andre omgang ble heller ingen lys omgang for Flensburg spillerne.

Gjestene kom aldri nærmere enn to mål bak, da Lasse Svan satte inn 19-17 for Flensburg.

Deretter kom ny Kiel runde, hvor tre raske scoringer kom på løpende bånd. Igjen måtte Flensburg ta timeout, men det var til lite nytte.

I det første kvarteret av andre omgang var blitt spilt, ledet THW Kiel med hele ni mål (!), 26-17.

Sander Sagosen og Harald Reinkind var svært toneangivende for hjemmelaget, og kombinerte til sammen for 12 scoringer.

Det gjenstående kvarteret ble en transportetappe for THW Kiel, som kunne løfte armene i været etter en maktdemonstrasjon.

Kampen endte tilslutt 33-23 til «Sebraene».

THW Kiel : Sander Sagosen 7, Harald Reinkind 5, Niclas Ekberg 4, Steffen Weinhold 4, Rune Dahmke 3, Patrick Wiencek 2, Hendrik Pekeler 2, Magnus Landin Jacobsen 2, Sven Ehrig 2, Miha Zarabe 1, Nikola Bilyk 1.

Flensburg-Handewitt : Hampus Wanne 6, Mads Mensah Larsen 6. Johannes Golla 3, Lasse Svan 2, Oscar Von Oettingen 2, Jim Gottfridsson 2, Hans Aaron Mensing 2.