Foto: NTB/NHF

Tap i første VM-oppkjøringskamp

Tekst: Tonje Waal Karlsen/Norges Håndballforbund Foto: NTB/NHF
7. januar 2021

I VM oppkjøringen mot Danmark ble de danske herrene akkurat for sterke for herrelandslaget.

Før VM starter i Egypt skal Norge spille to landskamper mot den regjerende verdensmesteren, Danmark. Etter tapet for Danmark i VM finalen for to år siden var Norge klare for å igjen møte Danmark på hjemmebane. Flere norske spillere som har vært savnet i tidligere mesterskap var endelig klare for å spille igjen, men blant annet Gøran Johannessen hvilte under kveldens kamp.

I første omgang hadde de norske herrene god kontroll på danskenes angrepsspill, og utnyttet sjansene de fikk fremover. Danskene slapp aldri helt til og Norge ledet med to, tre og så fire mål. Lagene gikk til pause med stillingen 10-14 til Norge.

Andre omgang startet godt for begge lag, men hjemmelaget begynte å tette rommet opp til de norske herrene. Etter tolv minutter spilt i andre omgang stod lagene likt med stillingen 21-21, men danskene var ikke ferdige der. Norge forsøkte å henge med, men de danske herrene ble for sterke mot slutten. Danskenes målvakt, Niklas Landin, står med en redningsprosent på 39 og gjør jobben vanskelig for de norske herrene. Danskene vinner den første av de to oppkjøringskampene med tre mål. Kampen ender 31-28 til det danske hjemmelaget.


Landslagstrener Christian Berge hadde dette å si til TV 2 etter kampen: 

– I første omgang er vi ganske gode, men vi blir litt vel søkende og ikke direkte nok i andre omgang. Det ser fornuftig ut, men vi må jobbe steinhardt inn mot åpningskampen i VM, sier Berge. 

– Det er også en del bom som gjør at resultatet blir som det blir, legger han til. 

Christian Berge


Norges toppscorer og kåret til banens beste for Norge, Sander Sagosen, sa dette til TV 2 etter kampen: 

– Vi kommer til mange gode sjanser, men det handler om å sette ballen i mål. Men vi må ha noe å rette på og i dag får vi en fin pekepinn på hva vi må jobbe med, sier han. 

– Jeg er sikker på at vi får gjengen i tipp topp form før det smeller 14.januar, legger han til. 

Sander Sagosen

FAKTA
Landskamp, oppkjøring VM 
Danmark – Norge 31-28 (12-15)
Kolding, Danmark
Norges målscorere: Thorbjørn Bergerud, Espen Christensen, Sander Sagosen 8, Bjarte Myrhol 3, Kent Robin Tønnesen 3, Magnus Jøndal 3, Christian O’Sullivan 3, Alexander Christoffersen Blonz 3, Harald Reinkind 2, Petter Øverby 2, Kevin Gulliksen 1, Sander Øverjordet, Henrik Jakobsen, William Aar, Kristian Bjørnsen, Eivind Tangen, Simen Holand Pettersen, Thomas Solstad.
Danmarks toppscorere: Mikkel Hansen 5, Simon Hald 5
Utvisninger: Danmark 2×4, Norge 2×5

Andre oppkjøringskamp mot Danmark spilles førstkommende lørdag kl 20:00.