Kneoperert og ute i flere måneder: – Håndball kan være en brutal idrett

Tekst: Gro Synstad/Storhamar
Foto: Stian Bye Høgsveen/Lars Martin Bøe

17. september 2021

Hamar: Storhamar-spiller Cassandra Tollbring (28) ble operert i kneet onsdag og er ute i 6-9 måneder.

Tollbring har hatt smerter i det ene kneet i flere uker. Etter flere undersøkelser som ikke ga klare svar, var hun hos en spesialist i Oslo onsdag. Der ble det avdekket at det var snakk om en meniskskade, og Storhamar-spilleren ble operert på dagen.

– Menisken er sydd. Det blir noen uker på krykker først. Så er det en lang rehabilitering på 6-9 måneder. Den rehabiliteringen er hard, sier Gabrielsen og fortsetter:

– Det er kjedelig. Det var det verste det kunne være. Håndball kan være en brutal møkkaidrett. Det begynte å murre i kneet rett etter ferien. Hun hadde veldig smerter før Skjærgårdslekene – og kneet hovnet opp. Hun sto over og var på undersøkelser, men de fant ikke helt ut av det. Hun teipet kneet, holdt smertene i sjakk og spilte senest mot Fredrikstad lørdag, sier Storhamar-trener Kenneth Gabrielsen.

Cassandra Tollbring kom til Storhamar før forrige sesong. Svensken kom fra franske Bourg de Peage. Hun har tidligere blant annet spilt for Larvik.

– Det er først og fremst Cassandra det er synd på. Men vi vil savne henne, for hun er en viktig spiller for oss. Vi mister en dimensjon i laget. Det er ingen som kan erstatte henne, men noen kan fylle rollen i henhold til det Cassandra har spisskompetanse på, sier Gabrielsen.

Cassandra Tollbring synes selvsagt det er utrolig tungt nå som sesongen akkurat har startet, og både hun og laget er virkelig på gang.

– Det er tungt at legen hadde rett med tanke på røntgenbildene. Jeg var hos ham før vår første seriekamp, og da fikk jeg beskjed om at han ville gå inn i kneet, for han trodde jeg hadde en menisk som ikke sitter helt fast i roten. Jeg fant en måte jeg klarte å holde det i sjakk, det var ikke så mye fysisk eller løping på meg, og jeg brukte teip som stabiliserte kneet. Men i lengden kan jeg ikke ha det sånn, for jeg er typen som vil trene og spille 100 prosent, sier Tollbring dagen etter operasjonen.

Hun er sliten og utladet, men prøver å se fremover. Legen som opererte kneet har gitt Tollbring beskjed om at hun kan spille håndball på toppnivå igjen.

– Heldigvis fikk jeg starte mot Fredrikstad da vi spilte 7 mot 6-spillet vårt. Det var herlig at alt funket der, og vi spilte oss gjennom hver gang, så det tar jeg med meg som noe positivt. Men nå er kneet fikset, og i fremtiden kan jeg forhåpentlig spille og trene og ha et vanlig liv uten smerte og hevelse i kneet dag og natt. Legen sa vi skal fikse det, så jeg kan komme tilbake på toppnivå og trene vanlig igjen. Så jeg stoler på ham, sier Cassandra Tollbring.