Knallstart i European League for ØIF Arendal – Norsk Topphåndball
Kristijan Jurisic storspilte torspilte med 45% i redningsprosent, og var en viktig spiller for ØIF i dagens kamp.

Knallstart i European League for ØIF Arendal

ØIF Arendal vant 19-29 over Górnik Zabrze i den første kampen i kvalifiseringsrunden.

ØIF Arendal skal spille to kamper i den første kvalifiseringsrunden i European League, begge kampene mot polske Górnik Zabrze. Laget som totalt vinner de to kampene i den første kvalifiseringsrunden går videre til andre kvalifiseringsrunde. Etter kveldens kamp har ØIF Arendal fått et godt forsprang inn mot neste kamp.

ØIF Arendal satte tidlig tonen for resten av kampen. Etter ti minutter ledet de norske guttene 1-7 over Górnik Zabrze i Polen. Arendalslaget ble jaget hele veien inn til pause, men forspranget de skaffet seg i starten av kampen var for stort til å ta igjen. Lagene gikk til pause med stillingen 10-15.

Arendalslaget fortsatte å øke ledelsen i andre omgang. Etter halvspilt andreomgang hadde de økt rommet fra fem til åtte mål, og ga seg ikke der. Det norske bortelaget fortsatte å øke ledelsen inn til kampens siste minutter, hvor de ledet med ti mål. Denne ledelsen fortsatte inn til kampens slutt, hvor det endte med stillingen 19-29.

Arrangementsjef i ØIF Arendal, Per Carsten Michelsen, oppsummerte kampen til NHF slik:

– Vi er fantastisk fornøyd, tar med en 10-måls seier hjem til neste kamp i Arendal. Vi har femten spillere som får spille, og dette lover veldig bra for fortsettelsen, sier han.

ØIF Arendal spiller sin andre kamp mot Górnik Zabrze 5. september kl. 17.00 på hjemmebane i Arendal.