Knallstart for håndballjentene i første OL-kamp – Norsk Topphåndball
Kari Brattset Dale ble norsk toppscorer med 11 mål i kampen mot Sør-Korea. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB / NHF

Knallstart for håndballjentene i første OL-kamp

De norske jentene fikk en komfortabel start på OL med seier 39-27 mot Sør-Korea.

De 14 norske spillerne møtte Sør-Korea i den første kampen i de olympiske lekene.

Det tok fire minutter før de norske jentene satte sitt første mål, men like etter satte de nummer to, og stod dermed likt med de sørkoreanske jentene. Etter halvspilt omgang ledet de norske jentene 10-4.

Flere av målsjansene gikk rett i hendene på den sørkoreanske målvakten, Hui Ju, eller i treverket – men gjennom omgangen stod Kari Brattset Dale i føringen med flest mål. Til tross for enkelte bom, var det de norske jentene som kom til flest sjanser, og ledet 18-10 til pause.

I andre omgang fortsatte de norske jentene det de startet på. Flere av de norske jentene kom på scoringslisten, og laget stoppet kun ett mål unna 40 scoringer. Kampen endte 39-27 til de norske jentene.

– Vi spiller veldig godt forsvar og målvakt Silje er strålende. Jentene gjennomfører en god, solid kamp, men det vil nok bli annerledes lag og tøffere etterhvert, sa landslagstrener Thorir Heirgeirsson til TVNorge etter kampen.

Håndballjentenes neste kamp spilles tirsdag 27.07 kl 12.30 mot Angola.