Klart tap for Elverum i Champions Leauge

Tekst: Tonje Waal Karlsen/Norges Håndballforbund
18. februar 2021

Elverum fikk en tung kamp mot Polske Kielce i kveldens mesterligakamp og tapte 39-29.

Elverum møtte Polske Lomza Vive Kielce i sin første kamp siden midten av desember. I oktober i fjor møttes lagene i Terningen Arena, hvor Elverum tapte med 9 mål etter en skikkelig ”slitekamp”. Kveldens kamp så ikke ut til å bli noe annet.

Lagene fulgte hverandre tett i starten av første omgang og Elverum fikk en god start. Mål for mål hang de på hverandre hele veien, men etter 10 minutter får Kielce et lite rykk. Kielce får raske mål og Elverum tok ikke vare på flere av de gode sjansene de spilte seg til.

Josef Pujol plasserte flere gode skudd i nettet fra bakkeplan, men det holdt ikke til å tette rommet til Kielce. 20 minutter lå Elverum bak med fem mål, og det begynte å ligne lagenes forrige oppgjør. Til pause står det 20-14 til hjemmelaget, ett mål mindre i målforskjell fra forrige oppgjør. 

Kielce kom inn i andre omgang med stort tempo og fortsatte med raske angrep. Thomas Solstad ble servert gode pasninger, og han satte sjansene i mål. Emil Kheri Imsgaard får prøvd seg som straffemålvakt, hvor han presset to av de utenfor mål.

20 minutter inn i andre omgang har Kielce plassert 31 baller i Elverums nett, som er samme antall mål de hadde totalt i oppgjøret i Terningen. Elverum lå bare fem mål bak etter en god periode hvor de satte tre strake i mål.

Niclas Fingren fikk sin tredje utvisning med ti minutter igjen på klokken, og måtte se resten fra tribunen. Like etter kom det nok en utvisning for Elverum, og det ble vanskelig å tette igjen bak mot Kielces sterke spillere.

Eleverum fikk aldri hentet inn rommet opp til Kielce og samtidig økte hjemmelaget stadig ledelsen. Kielce ledet med ti mål da det stod to minutter igjen på klokken, og holder det inn til kampen blåses av. Kielce vinner 39-29.

Elverum spiller neste kamp i Champions League søndag 21.02 klokken 16:00 mot HC Vardar. 

FAKTA
EHF Champions League – gruppe A
Lomza Vive Kielce – Elverum Håndball Herrer 39-29 (20-14)
Hala M.O.S.I.R Kielce, Polen