Klart for kvalifiseringskamper for Tertnes

Tekst: Tertnes
Foto: Njål Arnar Johansen

16. mai 2022

Selv om mange av Tertnesjentene var med og vant NM-gull på lørdag, er det ingen tid for å hvile på laurbærene nå. Allerede på torsdag starter kvalifiseringskampene som Tertnes må spille for å sikre seg fortsatt plass i REMA 1000-ligaen, så det er ingen tid for feiring av gullet nå.

Her er hva Tertnes skriver på sine hjemmesider før torsdagens viktige kamp

For etter at fem av seks kamper i playoff-turneringen var ferdigspilte, var det avklart at Tertnes ikke kunne få flere poeng enn våre playoff-konkurrenter Larvik og Aker. Reglene sier at ved poenglikhet er det laget som er lavest rangert i seriespillet, som havner nederst, og i dette tilfellet var det Tertnes. Dermed ble kampen som opprinnelig var berammet mot Aker i Åsane Arena mandag 16. mai avlyst siden utfallet av denne kampen uansett ikke ville få noen betydning for rangering i playoff.

Vår neste kamp blir derfor den første kvalifiseringskampen mot Gjerpen, og denne kampen spilles torsdag 19. mai i Åsane Arena kl. 18:45. Gjerpen er en klubb med lange tradisjoner i eliteserien, men som etter nedrykk etter 2009/10 sesongen, har slitt med å komme tilbake til toppen. Laget var tilbake i eliteserien (GRUNDIGligaen) i sesongen 2016/17, men i 2019/20 havnet Skiens-laget aller sist, og har siden den gang vært i 1. divisjon. Denne sesongen har de kjempet jevnt med Volda om direkte opprykk, og lagene havnet begge på 35 poeng. Dermed var det kun et ettmålstap i siste oppgjør mellom de to, som var det avgjørende for at Volda var laget som rykket direkte opp. Det er med andre ikke noe «middels godt» 1. divisjonslag vi møter i kvalifiseringskampene, og vi må være godt forberedt på tøffe kamper.

Jentene må gjøre jobben på banen, men vi trenger det som kan krype og gå for å fylle opp tribunen. Vi håper at bergenserne vil vise at de bryr seg om hvordan det går med Tertnes, og vil støtte oss i kampen for å unngå å rykke ned. Med spillere tilbake fra skade, og ikke minst nye spennende spillere på vei inn, har vi tro på at vi kan stille et sterkt lag neste sesong, og dermed er i stand til å kjempe lenger oppe på tabellen enn hva som har vært tilfelle i år. Men aller først gjelder det å redde plassen.

For å legge til rette for å få flest mulig tilskuere i hallen på torsdag, deler vi ut GRATISBILLETTER til ALLE i appen vår, Tertnes Håndball. For å hente ut din billlett, benytt kampanjekoden: GRATISFORALLE

Samle ditt lag eller gjeng, hent billetter i appen og møt opp på torsdag – vi trenger DEG!