Foto: Kjell Eirik Irgens Henanger

Klare for kamp etter landslagspausen

Av: Marianne Kolås/Norsk Topphåndball
12. oktober 2021

Landslagspausen er over og åtte av lagene skal i aksjon onsdag kveld.

Fredrikstad Bkl – Tertnes Håndball Elite i Kongstenhallen kl 18:00

Etter seks kamper ligger hjemmelaget litt utsatt til like under kvalik streken. Men det er tett mellom lagene og det er kun to poeng opp til kveldens motstander Tertnes.

Sist lagene var ute i kamp gikk Fredrikstad på tap for Larvik. Men det var på bortebane, sist det var hjemmekamp i Kongstenhallen ble Aker sent hjem med hele 12 måls tap.

Tertnes er begynt å plukke poeng og kommer nå sist fra stor seier over Flint Tønsberg hjemme i Åsane Arena.

Statistisk sett så har Tertens «alltid» hatt et overtak på Fredrikstad, men sist de to møttes i Kongstenhallen (2019/20 sesongen) endte oppgjøret 34-34.

Billettene finner du i Fredrikstad sin app. Og kampen ser du i tillegg via Direktesport.no

Molde Elite – Romerike Ravens i Molde Arena kl 18:00

Molde er kun to poeng fra toppen av tabellen og vil med seier i kveld holde tritt med lagene foran seg. Hjemmelaget har kun tapt for Vipers denne sesongen, og de måtte reise hjem fra Kristiansand med 11 måls tap i bagasjen.

Kveldens motstander, Romerike Ravens gikk inn i landslagspausen med å ta et (for mange) uventet poeng fra Fana i 26-26 oppgjøret. Sin foreløpig eneste seier fikk de da de slo Follo HK Damer tidlig i september.

Sist lagene møttes i Molde ble det en komfortabel 11 måls seier til hjemmelaget.

Vil du se kampen live? Da kjøper du billetter her. Men husk og at kampen går via Direktesport.no om du ikke har anledning å vere i Molde onsdag kveld.


Flint Tønsberg – Vipers Kristiansand i REMA 1000 Arena kl 18:00

Flint Tønsberg sliter med å plukke poeng og ser vi på resultatene har det vært (stort sett) jevne oppgjør. Unntaket er vel de to siste kampene, mot Molde og Tertnes.

Onsdag kommer Vipers på besøk. Et Vipers som kun har tapt ett poeng denne sesongen, borte mot Fana.  Men skal gjestene fra Kristiansand «ta igjen» Storhamar og Sola så må de vinne kveldens kamp.

Fjorårets oppgjør endte med 15 mål i favør Vipers. Billetter kjøper du her, og kampen ser du også via Direktesport.no

Byåsen Håndball Elite – Sola i Kolstad Arena kl 19:00

Byåsen har ett lag bak seg på tabellen og Sola har ett lag foran seg på tabellen. Begge lagene er på jakt etter poengene som skal deles ut i Kolstad Arena onsdag kveld. Byåsen for å klatre til trygg plass og Sola for å kjempe om medaljene.

Gjestene er så langt ubeseiret, sist runde var det Follo som fikk treffe de løpsvillige jentene fra Sola. Og måtte reise hjem med 10 måls tap og ingen poeng.

Byåsen slo Romerike i slutten av september og tok med det sine to første poeng. Etter den kampen har de møtt Storhamar både i serie og cup – to kamper som Storhamar gikk seirende ut av.

Er du Byåsen tilhenger så løp og kjøp billetter i Byåsen appen, og holder du til på en annen kant av landet så ser du kampen via Direktesport.no