Foto Roy Johnsen

Klare for å reise kjærringa i Tsjekkia

Tekst: Roy Martin Johnsen/DHK
4. desember 2021

Det var ingen selvfølge at DHK skulle reise. For det er unntakstilstand i Tsjekkia, koronasmitten er økende over hele kloden. Nå også med en ny variant. Etter en lang fredag med mange telefonsamtaler og møter med både spillere og klubbledelsen fikk DHK de nødvendige forsikringene som trengtes for at det var trygt å reise. Både det norske håndballforbundet og det europeiske håndballforbundet ga klart uttrykk for at det var ikke noe i veien for å dra.
Dermed la DHK ut på tur lørdag morgen klokken 06.30.


DHK har ett mål å hente inn etter 29-28-tapet i Drammenshallen. Da skjøt DHK rett og slet bort seieren. 23 skuddbom ble registrert.


-Vi må opp på et helt annet nivå på avslutningene enn det vi var på i Drammenshallen, sier trener Kristian Kjelling.
– Også lærte vi litt mer om både laget og enkeltspillere enn det vi hadde forberedt oss på gjennom videoene vi har fått tilgang til. Det var flere som var atskillig bedre enn det vi hadde et førsteinntrykk av, innrømmer han.
Positivt er det at Viktor Petersen Norberg har fått ja fra medisinske fagfolk og kan forsøke seg i kamp igjen etter skulderskaden som har satt ham utenfor en lang tid.
-Jeg regner med at vi kan bruke Viktor i et par korte sekvenser i hver omgang slik at han kan være med og avlaste de andre bakspillerne litt, sier Kjelling.

Kjelling håper spillerne tar med seg noen av opplevelsene fra onsdagens seriekamp mot Kolstad. Da ledet DHK 20-9 til pause etter en superomgang. En litt tråere 2. omgang gjorde at seieren endte på 32-26.
-Førsteomgangen var jævlig god, for å bruke et slikt uttrykk. Forsvaret og Sander (Drange Heieren) i mål var outstanding, og det ble krydret med et strålende angrepsspill. Vi brukte god tid, var like tålmodige som vi var i lange perioder mot Runar, og Gøran (Sørheim) og Sindre (Aho) løp av sine spillere og satte fart. De spilte så klokt , og styrte opp både Hermann (Gabriel Vildalen) og de andre til veldig gode sjanser. Og denne gangen satte vi sjansene, sier Kjelling.
– I tillegg hadde vi noen enkeltprestasjoner på et helt annet nivå enn i møtet med Dukla Praha bare noen dager i forveien, legger han til.

Her er mannen som sto i veien for alle DHK-avslutningene i Drammenshallen. DHK kan ikke skyte Tomas Petrzala til banens beste en gang til om de skal ha noen sjanse til å hente igjen det ene målet de tapte med på hjemmebane. Foto Roy Johnsen

Og alt det Kjelling nevner her må gjenskapes i Praha søndag ettermiddag om det skal bli avansement til 4. runde. Og han må være like god til å rullere og gi de sentrale spillerne korte pusterom på benken som han gjorde mot Kolstad, for skader og annet gjør igjen at han har en sårbar tropp med seg på tur.

Kampen spilles søndag klokken 17.00, og blir dessverre ikke streamet noe sted.