Foto: Annick Nielsen

Klar for sin 19. og 20. sesong i Oppsaltrøya!

Av: Trond Sørøy / Norsk Topphåndball
16. mars 2021

Frida Nåmo Rønning (24) har alltid vært lojal mot moderklubben og har vært i Oppsal siden hun var 6 år gammel og har spilt på damelaget siden hun var 16 år.  Nå har hun forlenget med klubben i ytterligere to sesonger.

Men denne gang så hun også på andre muligheter.

– Ja, jeg var litt i tenkeboksen, forteller Frida Nåmo Rønning.  – Jeg tenkte at jeg kanskje skulle prøve meg på noe nytt.  Jeg har vært i Oppsal i hele min håndballkarriere og da var det litt sånn «er det på tide for meg nå og se på andre muligheter?»  Men til syvende og sist var det Oppsal som trakk det lengste strået. 


Den nye kontrakten varer til 2023 og når den utløper har hun spilt 10 sammenhengende sesonger på A-lagsnivå i samme klubb. 

Frida ble kåret til Årets Nykommer i Postenligaen 2013/14 i sin debutsesong i eliteserien.  Hun ble også tildelt prisen som årets unge håndballspiller av NISO Awards høsten 2014.

Frida markerte seg fra første stund i Oppsaldrakta og har siden vært en viktig brikke for de blåkledde.

– Oppsal er klubben min, vi er som en stor familie, smiler Frida.  – Det er veldig trygt å være i Oppsal. Jeg har fortsatt mye som skal utvikles som håndballspiller.  Og jeg har tro på at jeg kan bli en enda bedre elitespiller og at jeg kan ta enda noen steg.  Jeg trenger fortsatt litt mer rutine, litt mer stabilitet og det føler jeg at jeg kan få mer av i Oppsal. 

Foto: Svein Finneide


Oppsal ligger utsatt til på tabellen og sesongen kan ende med nedrykk.  Hva da?

– Det er klart at hvis jeg først skal spille håndball, har jeg lyst til å spille elitehåndball.  Hvis det blir den situasjonen at Oppsal rykker ned, blir det et møte med klubben og vi snakker litt om det.  Om hva videre scenario blir.  Men enn så lenge er vi i REMA 1000-ligaen, sier hun. 


Bygge nytt

Oppsal har opplevd utskiftinger i spillerstallen de siste årene.  Så var det også foran denne sesongen, hvor omtrent hele førstesjueren forsvant.  Men Frida ble værende og sammen med mange spennende nykommere har laget utviklet seg godt gjennom sesongen.

– Man ønsker selvfølgelig å bygge en stamme over en lengre periode.  Det er ingen hemmelighet at det er en suksessoppskrift.  Men jeg tror også at det er bra med nye impulser med andre spillere man kan lære andre ting av, sier hun.

– At man kan kjenne på andre sine spillestiler og ikke bare de man har vært med i flere år.  Men det er klart, det å ha spillere over en lengre periode, det er alltid positivt. 

– Denne sesongen har det tatt litt lenger tid å lære hverandre å kjenne. En av grunnene til det, er covid-situasjonen.  De første månedene av oppkjøringen hadde vi bare utetreninger og ikke håndball.  Og når du er så å si et helt nytt lag så er det jo håndballdelen som skal falle på plass først.  Og da tok det kanskje lenger tid før vi lærte å kjenne hverandre og bygge et lag, rett og slett.


Opptur i januar

Oppsal var skikkelig på gang da toppidretten nok en gang ble stoppet.  I løpet av en uke i januar ble det seier over Tertnes, uavgjort mot Flint og ettmålstap borte mot Byåsen.  Den gode prestasjonen kom på grunn av at laget da var i ferd med å sette seg.

– Det vi trente på i mesterskapspausen i desember var bra og vi trente så godt at vi ble som et lag som kjente hverandre godt.  Og når vi kjenner hverandre bedre, så blir ofte håndballen bedre også.  Og da fikk vi satt opp til det nivået vi ønsker å ha, forklarer Frida. 

Foto: Annick Nielsen


Playmakeren til Oppsal har opplevd to lange skadeavbrekk tidligere.  Begge gangene med røket korsbånd.  Så hun har erfart hvordan det er å måtte sitte på sidelinja og se lagvenninnene i aksjon.  Så da spørsmålet om hva hun synes er sesongens høydepunkt, så er det ikke den flotte opplevelsen med seier over Tertnes som dras frem.  Det er noe som er enda viktigere.

– Sesongens høydepunkt for meg, er at jeg kan spille skadefri, sprudler hun, og legger til:  – Det er alltid et høydepunkt!   -Jeg har ikke hatt noen som helst skader denne sesongen, det er jeg glad for, avslutter klubbspilleren som har vunnet Sparserien J18 og NM20 med klubben i sitt hjerte. 


Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er Følg-oss-på-Instagram.png