Kladdete start, men god avslutning – Norsk Topphåndball
Henny Ella Reistad og Sanna Solberg kunne juble for både scoringer og seier mot Angola. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB /NHF

Kladdete start, men god avslutning

Det ble en litt slurvete start for Norge mot Angola i OL tirsdag, men heldigvis ble det bedre.

Norge hadde planer om å kjøre på hurtighet og kontringer mot et fysisk robust Angola. Det prøvde de å få til fra start, uten helt å lykkes.
Angola hang godt med på Norges tempo, og etter fem spilte minutter var stillingen 2-2. Kort tid etter scoret Nora Mørk både sitt og Norges tredje mål i denne kampen, alle tre fra 7-metersmerket!

Det ble som nevnt ingen god start for Norge, og etter snaut halvspilt førsteomgang lå Norge under 6-5.
Så satte Kari Brattset Dale (bildet under) sitt 200. mål for Norge, og utliknet til 6-6. Deretter kom to raske kontringsmål til, og Norge var i ledelsen 8-6.

Det siste som skjedde i første omgang var nok en 7-meterscoring fra Nora Mørk, som befestet Norges ledelse til pause på 15-10.

I andre omgang kom Norge godt i gang, med flere redninger fra Kathrine Lunde på rad, som ga mulighet for raske angrep med gode kantavslutninger. Blant andre Sanna Solberg var sterkt involvert, og ble Norges toppscorer med 7 scoringer.

Utover i andre omgang dalte intensiteten noe igjen fra Norges side, og trener Thorir Hergeirsson var langt ifra fornøyd i en time out drøyt åtte minutter førs slutt:
– Dette er ikke godt nok! Vi må opp i ringa, og utnytte de mulighetene vi får her de siste minuttene!

Konsentrasjonen steg noen hakk etter denne «tordentalen», og Norge vant til slutt 30-21.

– Jeg syns vi skal fullføre kampen med stil! Jentene svarer bra, og vi vinner den neste perioden 5-0. Men vi må bli skarpere i spillet, selv om det er mye bra å ta med seg også. Nå skal vi forberede oss mot Montenegro, og bruke mest tid på hvordan vi skal møte dem! sa Thorir Hergeirsson til TVNorge etter kampen.

Håndballjentenes neste kamp spilles torsdag 29.07 kl 09.15 mot Montenegro.