Kjempet og seiret mot FyllingenBergen! – Norsk Topphåndball

Kjempet og seiret mot FyllingenBergen!

Lagene startet veldig jevnt i Terningen Arena, og etter fem minutter var lagene like langt på stillingen 3-3. Etter dette hadde både Hedberg og Nilsen-Nygaard hvert sitt mål på under minuttet, og da tok Elverum et lite initiativ i kampen. Dominik Mathe økte hjemmelagets ledelse til 6-3 eter 8 minutter av den første omgangen.

Elverum ledet 7-3 etter en fin scoring fra Nicklas Fingren, og den svenske bakspilleren begynner å finne seg enda mer til rette i Elverum. I målet til Elverum sto Emil Imsgard som både hadde strafferedninger og redninger i overtall innledningsvis i kampen. Hamarsingen som har spilt i Elverum fra han var 15 år var en sterk bidragsyter til at Elverum ledet med fem mål da det var spilt 12 minutter av kampen.

Emil Imsgard hadde god kontroll på sin tidligere lagkamerat Didrik Linderud innledningsvis, og det gjorde at Simen Holand Pettersen kunne øke til 10-5 etter 17 minutter. Venstrebacken kom i enormt tempo i ankomsten og satte ballen sikkert i mål bak Fyllingens Tord Vårdal. En dobbeltfeil med brlyt og så en utvisning gjorde at Fyllingen fikk litt kontakt med Elverum. Me to mål på rad så var stillingen 11-7 til Elverum da uret passerte 20 minutter i Terningen Arena.

Tobias Grøndahl fikk tillit fra start, og unggutten leverte en fin prestasjon i Terningen Arena denne kvelden. Etter alle utvisningene til Elverum sørget han for at Elverum ledet 13-9 før Fyllingen igjen reduserte. Leander Seime sørget for at Fyllingen bare lå under med 3 mål da det var igjen 3:30 igjen av den 1.omgangen. Seime satte et straffekast sikkert i mål etter Holand Pettersen fikk sin andre utvisning i kampen.

Fyllingen var det beste laget inn mot pause, og tok innpå noen mål. Elverum ledet dermed 14-12 til pause etter at de fikk avverget Fyllingens siste angrep i 1.omgang.

Den 2.omgangen startet egentlig litt som Elverum pleier å starte 2.omganger. Fra å lede med to til pause så rykket Elverum raskt opp i en 18-13 ledelse over gjestene fra Bergen. Bakerst vartet Imsgard opp med strafferedninger og fremover satte de hvitkledde ballen i mål nesten hvert angrep, selv med en mann mindre på banen.

Christopher Hedberg satte inn 19-15 til hjemmelaget etter at han nesten fikk hele banen å hoppe inn på i overtallet. Schønningsen vendte pasningen ut til svensken, som var like sikker som banken fra sin kantposisjon. Herman Inselset reduserte umiddelbart i det klokken viste 12 minutter ut i 2.omgang. Nevnte Inselset satte også inn 20-18, med sin tredje scoring på rad.

Etter 18 minutter så ledet hjemmelaget 22-19 etter at Fyllingen aldri ga seg selv om Elverum ledet stort sett hele kampen. Endre Langaas økte ledelsen i overtall etter at Inge Aas Eriksen måtte sette seg i noen minutter etter en uheldig takling på Schønningsen. Fredrik Clementsen kriget inn Fyllingens 22 scoring etter 22 minutter av den 2.omgangen. Elverum hadde på dette tidspunktet 24 mål, men Børge Lund var nødt til å ta en timeout for å prate med spillerne sine.

Fyllingen reduserte nok en gang, og etter 23:35 ledet Elverum bare med ett mål. Det samme gjorde de med bare fem minutter igjen, men da satte Fingren inn 26-24 i overtall etter at Philip Holm var utvist for bortelaget fra Bergen. Like etter reduserte Inselset etter at han fintet ut hele Elverum med en finte utover i banen, og satte ballen i krysset bak Imsgard.

Simen Holand Pettersen satte en viktig ball, og bakerst hadde Imsgard en meget viktig redning. Med to minutter igjen hadde Elverum matchballen i hånda. Den muligheten brant Elverum, men Fyllingen kastet bort ballen og muligheten til å hente poeng med en håpløs langpasning helt uten adresse. Elverum vant til slutt 27-26 etter at Didrik Linderud satte kampens siste scoring i Terningen Arena.