Kjempet hva remmer og tøy holdt – håpet lever! – Norsk Topphåndball
Mario Matic førte an i kveldens festkveld i Sparebanken Sør Amfi. Det ble tøffe tak, noe bildet viser. Foto: ØIF Arendal

Kjempet hva remmer og tøy holdt – håpet lever!

ØIF Arendal sjokkerte det franske stjernegalleriet PAUC i første omgang, men franskmennene fant frem alt de hadde etter hvilen. Dermed endte kampen 27-27, og drømmen om EHF European League lever i beste velgående.

ØIF Arendal fikk en pangstart og kjempet de mer blaserte gjestene i senk. Etter 12 minutters spill hadde Kristijan Jurisic tatt lurven av franskmennene med syv redninger og ledelse 8-5. Fremover fløt det bra, takket være Mario Matic’ spielfuhrer-gener.

Det nyttet med andre ord ikke å ha skapene fulle av internasjonale titler i Sparebanken Sør Amfi. Til pause ledet ØIF Arendal 17-15.

PAUC sin meritterte trener Thierry Anti sa tydeligvis noen velvalgte ord i pausepraten, for fem minutter ut i den andre omgangen var kampen snudd til 17-18 – i favør Romain Lagarde & co. Lagene fulgte hverandre som skygger og etter 51 minutter sto det uavgjort 24-24 på måltavla. Ivan Eres kom etter hvert inn for Kristijan Jurisic og fulgte opp bak et hardt kjempende forsvar. Mot slutten byttet målvaktsduoen plass igjen, mens Mario Matic foret Olaf R. Hoffstad med målgivende pasninger.
Etter en spennende, dog kaotisk avslutning endte kveldens kamp 27-27.

Jørg William Fiala Gjermundnes ble kåret til ØIF Arendals beste spiller.

Returkampen spilles neste tirsdag i Frankrike. Vinneren – eller det laget som scorer mer enn 27 i en eventuell uavgjortkamp går videre til gruppespillet.

Kampfakta ØIF Arendal – Pays d’Aix Université Club (PAUC)
2. kvalifiseringsrunde til EHF European League, Sparebanken Sør Amfi, første kamp
Dommere: Michal Badura og Jaroslav Ondogrecula (Slovakia)
ØIF Arendals lag: Kristijan Jurisic, Ivan Eres – Sondre Paulsen, Adrian G. Evensen, Sander L. Simonsen, Henrik Øygarden, Richard Lindstrøm, Jakob F. Lorentzen, Olaf R. Hoffstad, Fredrik U. Venemyr, Magnus Søndenå, Frederik Børm, Lars H. Jakobsen, Mario Matic, Kristian Rammel, Jørg William Fiala Gjermundnes.
PAUCs lag: Alejandro Carreras Romero – Hugo Cabanes, Kristijan Ørn Kristjansson, Matthieu Ong, Romain Lagarde, Inaki Tome Pecina, Gabriel Loesch, Nicolas Claire, Ivan Filipovic, William Accambray, Karl Konan, Ian Tarrafeta Serrano, Jaques Theo Clarac, Kalim Zahaf, Micke Brasseleur, Marko Racic