Kjelling advarte – ble ikke hørt, og DHK tapte for Fjellhammer – Norsk Topphåndball

Kjelling advarte – ble ikke hørt, og DHK tapte for Fjellhammer

-Det er min jobb og mitt ansvar som trener å sørge for at spillerne er der de skal være foran kamp, men denne gangen manglet det mye på den innstilingen man må ha til kamper i eliteserien, mener Kjelling.
Han har merket det på treningene etter åpningskampen mot Elverum tirsdag.
– Innstillingen til kamp var ikke der. Så enkelt kan dette tapet forklares. Vi er ikke blitt så mye dårligere som enkeltspillere og som lag siden tirsdag, og vi er ikke blitt så mye dårligere til å skyte på fem dager til at vi skal bomme 27 ganger, og løfte fram hjemmelagets målvakt til banens beste, sier Kjelling.
Men litt honnør skal likevel Fjellhammers nyervervelse i mål, danske Loke Peter Brasen, ha.
Han var god.
Til sammenligning hadde Andre Bergsholm Kristensen (sto 38 minutter) og Sande Drange Heieren ni redninger til sammen.

Situasjoner som denne sleit DHK-forsvaret med hele kampen. Backen Trym Bjørnsen Skoglund og strekspiller Kasper Sjursen lagde krøll for Viktor Petersen Norberg og Hermann Gabriel Vildalen. Foto Roy Johnsen

Kjelling var veldig klar på at det var angrepsspillet, eller det manglende angrepsspillet, som var bøygen denne gangen. 23 mål taler da også sitt klare språk.
– Og det sleit vi med hele kampen igjennom. Med manglende innstilling så var det rett og slett ingen som hadde en god kamp mot Fjellhammer, oppsummerer han.
Han håper alle trakk noe lærdom av dette tapet.
– Jeg håper spillerne ble så forbannet at de kan bruke dette i uker fremover.

Som sagt så skjøt DHK-spillerne danske Brasen veldig god, og det allerede fra start av. Etter 15 minutter hadde DHK scoret tre ganger, og etter 21 minutter sto det 10-5 til Fjellhammer. DHK fikk ikke i gang forsvarsspillet sitt, de manglet redningene, og dermed uteble også kontringsspillet. Og med et oppofrende Fjellhammer-forsvar som rev og slet og skapte urytme i DHKs angrepsspill, gikk det lenge mellom hvert mål.

– Vi kan ikke leve lenge på en god kamp mot Elverum. Jeg følte vi var klare til kamp, og oppvarmingen var helt ok. Men da vi kom i gang med kampen så ble bare alt tamt. Vi fant aldri det nivået vi må ha inne skal vi vinne kamper på dette nivået, og det ble til at det gikk i samme tralten samfulle 60 minutter, sier kaptein Gøran Sørheim.
Han mener DHK kom til gode nok sjanser, og mener det alltid vil være en diskusjon om det er målvakten som står fantastisk, eller om det er skuddene som bare er for dårlige.
-Det eneste jeg kan si er at vi ikke er blitt så mye dårligere til å spille håndball på fem dager at vi skal tape slike kamper.

Toppscorer for Fjellhammer, eks-DHK`er Ole-Henry Dahl. Syv mål sto han for mot gamle lagkamerater. Foto Roy Johnsen.

Fjellhammer kom godt forberedt og løste DHKs offensive forsvar på en tilsynelatende enkel måte. Backen Trym Bjørnsen Skoglund satte trykk på venstresiden, vant sine dueller, fikk god sperrehjelp av Kasper Sjursen, og så lot de spillet utvikle seg ut fra det. I motsetning til DHK som hadde tre scoringer av kantspillerne (hvorav to på kontringer) , fikk hjemmelaget brettet spillet ut på sidene, og kantspillerne Hermann Gjekstad og Ole-Henry Dahl scoret til sammen elleve av de 27 målene. Dahl kom fra DHK i løpet av sommeren, og skinte som en sol da det hele var over etter å ha bidratt med syv mål i kampen.

Kampfakta:
Fjellhammer – Drammen HK 27-23 (13-8)
Lørenskoghallen – 120 tilskuere.
Dommere: Ismet Kvakic og Tommy A. Eriksen.
DHK: Andre Bergsholm Kristensen og Sande Drange Heieren – Kristoffer Raastad-Hoel, Sindre A. Aho, Hermann Gabriel Vildalen 8, August Baskår Pedersen 1, Ola Romsaas, August Olsen Storbugt, Viktor Petersen Norberg 4, Markus Foslund Niva, Gøran Sørheim 2, Oskar Olafsson 3, Ola Hoftun Lillelien 2, Espen Gommerud Våg 3, David Kalvø Valderhaug.
Toppscorer Fjellhammer: Ole-Henry Dahl 7.

Øvrige resultater: Bergen (tidl. Fyllingen) – Halden 28-28, Nøtterøy-Bækkelaget 29-33, Elverum – Haslum 37-24, Kolstad-Nærbø 34-36, Sandefjord- Runar 20-31.
Runar, Elverum, Bækkelaget og Nærbø har alle to seire, mens DHK og fem andre lag står uten poeng.

DHKs neste seriekamp er hjemme mot Kristiansand onsdag 15. september.
Onsdag er det ny tur til Romerike. Da er det 3. rundekamp i NM mot 2. divisjonslaget Lillestrøm.