Foto: Jon Forberg

Kine Kvalsund: – Drømmen er å spille i REMA 1000-ligaen med Volda

Av: Trond Sørøy / Norsk Topphåndball
31. oktober 2020


Kantspiller og kaptein Kine Kvalsund (27) spiller sin niende sesong i Voldadrakta.  I de første kampene har Volda hatt flere spillere ute med skade, noe som har påvirket angrepsspillet.  I sist kamp var 3 spillere tilbake og laget viste sesongbeste.  Nå er Volda på kvalikplass i 1. divisjon, som også er sesongens målsetting.


– Med Kristine Vike, Ingrid Jamtli Rye og Ingeborg Furunes tilbake så er det klart at det hjelper på, sier Kine.  – Det er tre gode forsvarsspillere som gjør oss trygge og det er aldri kjekt å ha mange spillere ute når vi i utgangspunktet ikke er så mange.  Det var godt å ha de tilbake.

– Vi har slitt angrepsmessig hele sesongen.  Det løsnet litt mot Randesund i vår siste kamp og da fikk vi også i gang kontringer så vi fikk de enkle målene.  Jeg følte vi tok et steg opp i angrep og nå må vi fortsette å bygge videre på hvordan vi spilte mot Randesund og bruke bredden godt i laget når vi møter Grane på søndag.

Foto: Jon Forberg


5:1-forsvar

Volda har i flere sesonger vært trofaste mot sitt 5:1-forsvar.  Selv med mange spillere ute med skade, har forsvaret fungert som det skal i hele høst.  Laget har kun sluppet inn 20 mål i snitt pr kamp.  Selv om alle motstanderne vet hva som venter dem når de møter Volda, så sliter de med å finne hullene i forsvaret.

– Ja, 5:1-forsvaret – det er en del av oss, humrer Kine.  – Det er kjekt å spille annerledes enn de andre lagene som stort sett står i 6:0.  Vi har ikke høyden på spillere som mange andre lag har og 5:1 har fungert bra for oss og det liker vi å stå i også. 

– Vi har trent på dette i mange år og vi spiller en litt annerledes 5:1 enn det som er vanlig.  Vi står mye foran og prøver alltid å være 2 mot 1 og slipper overtall mot en av kantene. 

– Vi er trygge på det forsvaret og så har vi en god målvakt bakerst i tillegg.  Når spillere har vært ute i sesongstarten, har nye tatt ansvar bakover, sier hun. 

Foto: Pernille Holsvik Ingebrigtsen


Da Kine Kvalsund kom til Volda for 9 år siden, så vippet laget mellom 2. og 1. divisjon.  Da nåværende trener Halldór Stefán Haraldsson kom inn, ble alt mer profesjonelt.  Og laget har opplevd utvikling for hver sesong.

– Alt er mer profesjonelt i klubben nå, alt fra videoanalyse til styrketrening blir gjort med et mål om utvikling.  Klubben satser og går mot nye utfordringer og setter seg spennende mål for framtida, forteller hun.

– Jeg har blitt veldig glad i Volda og alle rundt klubben.  Jeg har på en måte blitt voksen her og er glad for at jeg fortsatt spiller i Voldadrakta.  Her utvikler jeg meg som håndballspiller og det var også derfor jeg valgte å forlenge kontrakten i sommer.


Jobber 100% som lærer ved siden av

– Jeg trives svært godt i klubben, men også i Volda generelt.  Jeg jobber fullt som lærer ved siden av håndballen og gjengen på VUS er flinke til å legge til rette for at jeg også kan få drive med håndball på dette nivået.  Det er noe jeg setter stor pris på, avslutter Kine Kvalsund, som drømmer om å spille på øverste nivå i Norge for Volda.