Foto: Stian Bye Høgsveen

Kenneth Gabrielsen: – Vi møter et lag som hadde tatt medalje i EM, VM eller OL om det hadde vært en nasjon

Tekst: Gro Synstad/Storhamar
Foto: Stian Bye Høgsveen

24. mai 2022

– Spillerne er selvsagt slitne, men vi klarer å mobilisere, og vi gleder oss til å møte Vipers for fjerde gang denne sesongen, sier Storhamar-trener Kenneth Gabrielsen.

Tirsdag spilles første sluttspillfinale borte mot Vipers.

– Det blir garantert en ekstrem tøff kamp. Og mest sannsynlig i et fullsatt Aquarama. Vi møter et lag som hadde tatt medalje i EM, VM eller OL om det hadde vært en nasjon. Det er et perspektiv på hvor gode de er. Nora Mørk, Bella Gulldén og Marta Tomac er tre av de smarteste spillerne i hele håndballsirkuset i Europa på kvinnesiden. Så det er nok å forberede seg på – men vi har mest fokus på oss sjøl, sier Kenneth Gabrielsen.

TØFT: Zsuzsanna Tomori og Vipers får besøk av Elinore Johansson og Storhamar tirsdag.

Les også: Anniken har fått svar etter MR-undersøkelsen: – Jeg er overlykkelig

Det har vært en lang sesong. Første seriekamp ble spilt 6. september i fjor. Nå er Storhamar godt inne i den niende måneden med kamper.

Les også: En ekte Storhamar-legende takker av

– Det er på slutten av sesongen, og da har mange vondter overalt. Men det er dette håndball dreier seg om. Vi er vel snart oppe i 50 obligatoriske kamper, og det kjennes på kroppen. Nå gjelder det å presse ut den siste safta, og å få gode opplevelser og prestasjoner i sluttspillfinalen. Vi møter ett av Europas desidert beste håndballag. Spillerne er selvsagt slitne, men vi klarer å mobilisere, og vi gleder oss til å møte Vipers for fjerde gang denne sesongen. Vipers skal spille Final Four i Champions League om snaue 14 dager, så det sier seg at vi møter et Vipers-lag som vil vise seg fra sin beste side. Det er en utfordring i seg sjøl, sier Gabrielsen.

TETT: Sist lagene møttes på Hamar var det spenning til siste minutt. Vipers vant 28-26.