Katrine Lunde storspilte da Vipers tok første stikk i sluttspillfinalen! – Norsk Topphåndball

Katrine Lunde storspilte da Vipers tok første stikk i sluttspillfinalen!

Med Katrine Lunde i spissen hadde Vipers full kontroll og slo Storhamar hjemme i Aquarama tirsdag kveld.

Sluttspillet i REMA 1000-ligaen er det viktigste som skjer i hjemlige turneringer. Det er her direkteplassen til Champions League ligger, og det er denne Vipers virkelig ønsker å vinne. Med Storhamar i finaleserien var det duket for et tøft oppgjør mellom Norges to beste håndballag.

Og det virket som om det var to smånervøse lag som tok til parketten i Aquarama. Begge lag trøblet i åpningen, og skuddene fra Storhamar ble stoppet av Katrine Lunde, mens Vipers misbrukte sine muligheter i den andre enden. Faktisk gikk det nesten fire minutter før det ble mål.

Da sendte Katrine Lunde lynvingen Jana Knedlikova gjennom alene med Storhamars målvakt, Eli Marie Raasok. Tsjekkeren var sikker som banken, og satte inn kampens første scoring. Og like etterpå gjentok Knedlikova bedriften. En lang ball ble omsatt i scoring igjen. 2-0, og en god åpning for vertene.

Maja Jakobsen klarte å finne en åpning for Storhamar og reduserte, men det var hjemmelaget som var hadde føringen foran et stappfullt Aquarama. 2-1 ble til 5-1 etter scoringer av Nora Mørk, Ana Debelic, og Marketa Jerabkova.

Nevnte Mørk og Lunde skulle vise seg å bli omgangens to største spillere. Nora Mørk leverte smått ufattelige syv scoringer før hvilen, mens Katrine Lunde stengte buret fullstendig. 12 redninger på den offisielle statistikken gav en redningsprosent på 63. Ypperste, ypperste verdensklasse fra veteranen i Vipers-buret.

Og de to tingene der tegner et greit bilde av den første omgangen. Vipers var flere hakk bedre enn Storhamar i alle spillets faser, og inn mot pausen gikk det slag i slag. På 12-7 levde kampen, men fire scoringer på rad fra Katrine Lunde sørget for 16-7 til pause.

Jeg er veldig fornøyd. Vi får kampen dit vi vil ha den i første omgang, også avgjør vi den tidlig i andre omgangen. Det er planen i pausen, og det gir oss mulighet til å roe oss litt ned, bytte noen spillere, og spille med lave skuldre. Jeg syns kampforløpet er helt perfekt.

I førsteomgang er det meget bra forsvar- og målvaktsspill. Angrepsspillet er det litt å gå på, spesielt i ankomstspillet som ikke fungerer så veldig bra, men når vi trykker på kommer vi til gode sjanser hele tida.

Vi ble enige om å spille med autoritet, og vi ønsket naturligvis å ta bort noe av spillet til Storhamar. Det gjør vi bra før pause, men så mister vi litt fokus på det etter hvilen. Det må vi rette opp igjen til lørdagen. Også handler det om å tvinge de til å skyte fra bak i banen. De har 10-11 skudd fra bak i banen de første 30 og ingen scoringer.

Ole Gustav Gjekstad

Men til tross for at Aquarama-publikummet er seiersvant, var det ingen som turte ta noe på forskudd. Storhamar har vist gang på gang at de er et fryktelig godt håndballag, og muligheten for et comeback var definitivt til stede.

Igjen var det dog Vipers som åpnet omgangen best. 16-7 ledelsen ble fort til en 20-8 ledelse, men så våknet Kenneth Gabrielsens jenter til live. Forspranget begynte å krympe, og publikum i Aquarama ble litt mer rastløse enn de hadde vært tidligere i kampen.

Vipers begynte å trøble i angrep, Storhamar begynte å sette sjansene sine, og Katrine Lundes redningprosent falt betraktelig. En ekstremt dårlig periode kom rett etter en Vipers’ timeout snaue 12 minutter ut i omgangen.

Ved timeouten ledet Vipers 21-11, og etter få minutter sto det 23-16. Tre mål hadde blitt spist opp, og nå gikk Vipers over i en periode der alt handlet om å kontrollere kampen. Og nettopp det er noe de rosa har vist at de mestrer de siste ukene.

Da sluttsignalet gikk var avstanden de samme syv målene. 29-23 ble sluttresultatet i Aquarama, og det var Vipers som tok første stikk i finaleserien i sluttspillet. Nå venter det ny kamp mot Storhamar lørdag klokken 19.15, og Hamarsingene håper på «mætt fjøs» i CC Amfi.