Kastet bort ledelsen etter superomgang – Norsk Topphåndball
Sondre Paulsen leverte årsbeste i første omgang mot Elverum, men i andre omgang overtok Elverum og vant. Dermed er seriemesteren fortsatt ubeseiret.

Kastet bort ledelsen etter superomgang

ØIF-veteran Sondre Paulsen var tilbake med et brak etter håndbruddet, men det holdt ikke mot seriemester Elverum i en kamp som vil bli husket for røft og tøft spill fra begge lag.

KAMPFAKTA NEDERST I ARTIKKELEN. ARTIKKELEN OPPDATERES.

Slik var kampen:
ØIF Arendal tok ledelsen 1-0. Anført av Sondre Paulsen – som var tilbake i ØIF-troppen etter bruddskaden han pådro seg i februar – Mario Matic, Jørg William F. Gjermundnes og Olaf R. Hoffstad ledet ØIF Arendal 8-7 etter 13 minutters spill.
Midtveis i omgangen fikk gjestenes Tobias Grøndahl seg en trøkk i ansiktet, noe som gjorde at tidligere ØIF Arendal-spiller Josip Vidovic entret gamlearenaen. Det hjalp ikke nevneverdig med det aller første. ØIF Arendal lå foran med 11-9 etter tjue minutters spill.
Ni minutter før pause traff ballen foten til en Elverum-spiller, uten at dommerne fikk det med seg. Elverum kontret inn 11-10 til store protester fra ØIF-leiren. Et minutts diskusjon endte i gult kort til ØIF-trener Luka Panza.
ØIF Arendals Sondre Paulsen foret deretter Sander L. Simonsen med en velkjent flyver som han satt elegant inn Elverums Emil K. Imsgaard til 12-10. Olaf R. Hoffstad satt inn 13-11 på straffekast fire minutter før halvtid. ØIF Arendal gikk til pause med 15-13 etter en omgang full av kontroversielle dommeravgjørelser og fighter på parketten.

Andre omgang
Det var tydelig at gjestene hadde snakket godt sammen i pausen. For etter hvilen var det ØIF Arendals tur til å servere tekniske feil. Elverum utnyttet det hele og overtok ledelsen på 18-17 drøye syv minutter ut i omgangen. Den ledelsen ga ikke seriemesterne fra seg. Omgangen ble preget av mange kontroversielle avgjørelser, tøft spill og mange stopp i spillet. Ti minutter før slutt reduserte Sander L. Simonsen til 22-25. Elverums Stig Tore Moen Nilsen viste kvalitet utover i omgangen og satt inn en rekke mål, uten at ØIF Arendal klarte å kvittere.

Elverum vant kampen 30-25.

Nettredaksjonen kommer med flere saker gjennom kvelden.

Kampfakta ØIF Arendal – Elverum 30-25 (15-13)
Rema 1000-liagen, 26.03.2022
ØIF Arendal: Kristijan Jurisic, Ivan Eres, Mario Matic, Richard Lindstrøm, Kristian Rammel, Sondre Paulsen, Jørg William F. Gjermundnes, Olaf R. Hoffstad, Lars H. Jakobsen, Sebastian L. Simonsen, Herman Thysted, Sander L. Simonsen og Frederik Børm.