Foto: Dan Eugen Photography

Karoline Lund: – Vi ønsker å være en utfordrer til topp 4-lagene

Av: Trond Sørøy / Norsk Topphåndball
20. oktober 2021

Karoline Lund trives i sin nye tilværelse som proff i København.  Etter to sesonger som storscorer i Aker har hun spilt mest i forsvar i sesongstarten i Bambusa Kvindeligaen men har gradvis også fått mer tillit fremover i banen.  Karoline står med 13 scoringer så langt.

København Håndbold har hatt en ujevn sesonginnledning, men i mandagens seriekamp mot Herning-Ikast satt det for det hardt satsende laget og med gode bidrag fra Karoline Lund (22) både fremover og bakover i banen, ble det seier 32-26.  Det var lagets tredje seier for sesongen.

– Dette var en deilig seier! sprudler Karoline Lund. – Jeg synes vi står godt bakover i forsvar, hvor vi presser Herning til å bruke mye krefter i etablert angrep. I tillegg står målvakt Bundsen som en vegg og stenger bak oss. Det gir oss gode kontramuligheter fremover, slik at vi får en del «enkle» mål i ankomstfasen, oppsummerer hun fornøyd.

Foto: Dan Eugen Photography


København er klar for Final4 i Santander Cup og møter Odense i semifinale i februar. Det var en var målsettingene for denne sesongen.  Like fornøyd er ikke Karoline og resten av lagvenninnene med seriestarten.

– Nei, vi er absolutt ikke fornøyde med prestasjonene i høst.  Vi satte oss et mål før sesongen om at vi ønsker å være en utfordrer til topp 4-lagene og kunne ta en fjerdeplass.  Vi har slitt med timingen i angrepsspillet og håper det kan løsne etter hvert.  Vi har virkelig en god spillerstall og mange spillere med et enormt potensial.  Så vi må bare få det til å fungere bedre i sammen, rett og slett. 


Hvordan er du fornøyd med egen innsats?

– Det har vært litt varierende.  Nå har jeg byttet mye forsvar/angrep i de fleste kampene vi har spilt.  Jeg har tatt store steg i forsvar og har gjort en del gode kamper bakover og så er det noen kamper jeg kunne gjort det bedre. 

– Jeg ønsker å få det til mer fremover i banen.  Nå har vi hatt Larissa Nusser ute med en skade og jeg er blitt kastet mer inn i det.  Jeg merker at samspillet ikke er helt der jeg kunne ha ønsket at det var, siden jeg ikke har stått så mye fremover.  Det er noe jeg håper kommer etter hvert, sier hun. 


Karoline forteller at hun har kommet seg godt på plass i ny by og nytt land og bor sammen med lagvenninnen Larissa Nusser, som er fra Nederland.  Ellers består København av danske og svenske spillere, og Karoline har i tillegg Maria Hjertner som norsk lagvenninne.  De spilte også i sammen i Larvik.

– København er en fin by.  Jeg bor rett ved hallen og treningssenteret, det er der vi tilbringer mest tid. Jeg har kort vei til hallen og har bare en kort tur med metrobanen inn til sentrum. 

Foto: Dan Eugen Photography


Det at Maria Hjertner allerede var i klubben, hadde det innvirkning på at du valgte København?

– Egentlig ikke, selvfølgelig var det bonus, jeg spilte sammen med Maria i Larvik og hun er en god venninne og det var hyggelig at hun var her.  Men akkurat i forhold til valg av klubb tenkte jeg mest på det som vil være best for min utvikling der jeg er i karrieren nå.   Trenerne og laget var det mest viktige for meg i forhold til klubbvalget, forklarer Karoline. 

– Jeg tror dette er et riktig steg for meg, første gang jeg er i utlandet.  Danmark er ganske likt Norge på mange måter når det gjelder treningsfilosofi, måten vi trener på og kulturen.  Jeg synes det er et fint springbrett videre.  Nivåmessig er det høyere enn det jeg har spilt på, men det er et nivå jeg føler jeg kan ta.  Så jeg er veldig fornøyd med valget jeg tok, smiler hun.


Er det morsommere å spille i den danske ligaen sammenliknet med å spille i REMA 1000-ligaen?

– Ja det vil jeg si, jeg synes det er morsommere. Det er et høyere nivå i ligaen, det er flere gode lag og ligaen er jevnere, så det er mer spenning.  Og så synes jeg rammen rundt kampene er bedre, det er flere tilskuere og arrangementene er bedre.  Og kanskje merkes dette særlig nå som vi har gått igjennom et langt korona-år med få tilskuere, da er det ekstra artig å spille foran mange på tribunen igjen. 


Hvordan er livet som proff?

– Jeg var også proff i Larvik og visste en del om hva jeg gikk til, forteller 22-åringen.  – Jeg studerer fortsatt jus ved siden av håndballen.  Det er to treninger om dagen, spise og sove mellom slagene og studere litt.  Det er en livsstil jeg trives godt med. 

– Litt annerledes i Aker i fjor hvor jeg var semiprofesjonell med jobb i tillegg til fullt studieløp.  Jeg husker det året jeg var i Larvik, da gjorde jeg ingenting ved siden av håndballen, og ble litt smågal av det.  Så det er godt å ha jusstudiene å koble av med mellom øktene og ha noe annet å tenke på noen ganger, det synes jeg bare er fint, sier Karoline Lund avslutningsvis.