TIDLIGERE I LUGI: Her jubler Olivia Löfqvist (i midten) og Elinore Johansson (til høyre) sammen i Lugi for noen år siden.

Kåret til Sveriges beste forsvarsspiller – nå gjenforenes Olivia med Elinore i Storhamar

Tekst: Gro Synstad

14. juni 2022

Olivia Löfqvist (23) kommer til Storhamar fra svenske Lugi og blir lagvenninne igjen med Elinore Johansson (26) som hun spilte med i Sverige.

Löfqvist, som denne sesongen ble kåret til beste forsvarsspiller i Sverige, har skrevet under på en 1+1-årskontrakt med Storhamar.

GLEDER SEG: Olivia Löfqvist ser frem til å spille for Storhamar.

– Jeg fikk et bra inntrykk av klubben. Laget er høyt oppe i den norske serien og spiller ute i Europa. Nå vil de satse enda mer. Storhamar er en klubb som har høye ambisjoner og tydelige mål for hva de vil. Den reisen ønsker jeg å være med på, kommenterte Olivia Löfqvist da hun skrev under for Storhamar.

At 23-åringen ble håndballspiller, var ingen gigantisk overraskelse. Olivia tilbrakte mye tid i håndballhaller da hun var liten.

– Både mamma og pappa spilte håndball, så jeg hadde ikke så mye valg. Jeg var i håndballhallen veldig tidlig. Mamma og pappa spilte begge i 1. divisjon, forteller Löfqvist.

23-åringen har imidlertid ikke alltid vært linjespiller.

– Jeg var bakspiller frem til jeg begynte i Lugi. Da ble jeg omskolert til linjespiller. Det var flere grunner til det. Forbundskapteinen på juniorlandslaget brukte meg som det siden det ikke var så mange linjespillere i vår årgang. Og jeg hadde litt problemer med ene albuen. Det gjorde at jeg ikke kunne skyte så mye fra ni meter. Så da ble jeg linjespiller, forteller Olivia, som har vært i Lugi i syv sesonger.

TIDLIG KAPTEIN: Olivia Löfqvist var ung da hun fikk kapteinsbindet i Lugi. – Jeg synes hun vokste fort inn i rollen, sier Elinore Johansson.

Da hun fikk tilbud av Storhamar i vinter, tok hun en liten prat med en annen Storhamar-svenske. Nemlig Elinore Johansson, som tidligere spilte sammen med Olivia i Lugi.

– Ja, jeg snakker en del med Elinore, så jeg sjekket så klart litt med henne.

OlivIA LÔFQVIST

Elinore Johansson ser frem til at de to blir lagvenninner igjen. Denne gang i Storhamar.

– Nå er det noen år siden jeg spilte med Olivia. Men hun ble kaptein i vårt lag i Lugi tidlig. Mange var skeptiske og mente hun var for ung. Det var selvsagt tøft i starten, men jeg synes hun vokste fort inn i rollen. Hun er en person som er veldig utadvendt og sosial. Hun gir alltid alt. Hun er en hundreprosent-spiller. Så vi kommer til å se at hun har vilje, sier Elinore, som spilte med Olivia Löfqvist frem til våren 2019. Da ble Johansson Larvik-spiller.

– Jeg er to år eldre enn henne. Jeg spilte med henne da jeg gikk på videregående og noen år etter det. Vi bodde ganske nære hverandre, så vi kjørte mye tog sammen frem og tilbake til trening. Så vi ble godt kjent, forteller Elinore

Olivia Löfqvist forteller hun har fulgt med på Storhamar i media de siste månedene og fikk blant annet med seg kvartfinalen mot Viborg i Europa League på TV.

– Jeg synes Storhamar har gjort det bra. Ikke minst mot Viborg. Jeg den siste kampen, og den var kjempebra. De var så nære. Jeg har også sett litt fra den norske serien, og det er kult det har gått så bra, sier Olivia.

Hun flytter til Hamar i sommer og gleder seg til å komme til en klubb som spiller i europacup.

– Det blir håndball på et høyt nivå og høyere treningsstandard. Jeg kommer til en klubb som spiller i Europa. Vi møter gode lag, og det er et helt annet tempo. Det skal bli veldig kult å treffe hele Storhamar-laget. Da jeg var på Hamar i vinter, møtte jeg bare Axel (Stefansson) og Kenneth (Gabrielsen), sier Löfqvist, som også var ønsket av andre klubber.

Löfqvist er blant spillerne som snuser på en plass i den svenske A-landslagstroppen.

– Det er to ekstremt gode linjespillere på landslaget, og bak dem er det tøff konkurranse. Med tid håper jeg å komme med, men min fremste tanke er å utvikle meg som håndballspiller og ikke la meg påvirke av hvordan andre presterer, sier Löfqvist.

– Hva er styrkene dine som håndballspiller?

– Jeg vil si det er mitt forsvarsspill, at jeg har mye energi – og alltid gir alt på banen. Jeg tror vi som er linjespillere i Storhamar vil komplettere hverandre bra. Jeg så Ane Høgseth var dyktig i angrep mot Viborg, sier Olivia.

– Men jeg har ikke så mye tid til å reise utenom når det er sommerferie. Jeg liker å reise og omgås kompiser på byen, noen ganger reiser vi til København som bare er 45 minutter unna, forteller Olivia.

– Hva vet du forresten om Hamar?

– Jeg vet de har Vikingskipet, at det er litt bakker der og veldig fin natur. Ellers har jeg ikke så veldig bra oversikt ennå, sier Olivia, som er glad i å reise.

– Men jeg har ikke så mye tid til å reise utenom når det er sommerferie. Jeg liker å reise og omgås kompiser på byen, noen ganger reiser vi til København som bare er 45 minutter unna, forteller Olivia, som har jobbet litt i en bank i Lund mens hun har spilt for Lugi.