Fjellhammer har sluppet inn nesten to mål færre per kamp etter jul. Her er det Sandefjords Magnus Langeland som får kjenne på forsvarsarbeidet til Per Olav Tokerud Røhmer (t.v.) og Miro Koljonen.

Kan Fjellhammer juble for REMA1000-plass søndag?

Norsk Topphåndball

1. divisjon spiller full runde 7. og 8. mars. Med tre kamper igjen å spille er det fire kamper det knyttes særlig oppmerksomhet til: Lillestrøm – Viking Håndball, Fjellhammer – Viking TIF, Sandefjord – Nøtterøy og Sandnes – Charlottenlund.

Lillestrøm – Viking Håndball lørdag kl 16.00
Oppgjøret i Skedsmohallen innleder runden og kan gjøre serieinnspurten vanskeligere for både hjemmelaget og gjestene fra Stavanger.

Lillestrøm ligger p.t på nedrykksplass, to poeng bak Sandnes og Charlottenlund, og trenger trolig full pott på de tre siste kampene for å beholde plassen i divisjonen. Da må Viking slås. 

Gjestene på sin side er fire poeng fra sikker opprykksplass. Lillestrøm borte følges av Fjellhammer hjemme og Kristiansand borte. Kampen lørdag kan nok karakteriseres som den «enkleste» for Viking, selv om Lillestrøm holdt dem til 23-24 i kampen i Stavanger før jul. 

Stortapet for Lillestrøm mot Viking TIF sist helg forstyrrer bildet, kan de virkelig slå topplaget Viking etter 17 målstap i Bergen?

Sandnes – Charlottenlund søndag kl 17.00
«Sandnes og Charlottenlund er alt for gode til å rykke ned» sa Lillestrøm-trener Ken Marius Krabbe tidligere denne uka. Men det er akkurat det som kan skje med det laget som taper denne kampen. 

Begge lag skal møte Lillestrøm i de siste rundene, Sandnes hjemme og Charlottenlund borte. Skulle Lillestrøm vinne lørdag, blir taperen i Sandneshallen liggende a poeng med laget fra Romerike. Lillestrøm vant begge de to kampene før jul og ligger best an i et eventuelt innbyrdes oppgjør.

Vinneren av denne kampen tar et langt steg mot fortsatt plass i 1. divisjon, uavgjort kan redde begge. 

Sandefjord Håndball – Nøtterøy Håndball søndag kl 18.00
I Jotunhallen kjemper Sandefjord for å sikre seg det ene poenget de trenger for å bli dårligst nummer tre i divisjonen, dvs sikre seg den plassen som gir rett til kvalifiseringsspill for REMA1000-ligaen. 

Sandefjordingene har vært sterke siden oktober og har serien 11-1-2 på sine siste fjorten kamper. Tapene kom mot Viking Håndball (borte) og Fjellhammer (hjemme), uavgjort mot Falk i Holtanhallen.

Møtet i Nøtterøyhallen endte med klare 32-26 til Sandefjord, men det har vist seg tidligere at Nøtterøy henger bedre med i Sandefjord enn i egen hall. Og Nøtterøy spiller uten press, men også uten mer å spille for enn gleden av å slå fienden fra sør.

Kampen kan du se på handballtv.com

Fjellhammer – Viking TIF søndag kl 18.15
Hjemmelaget er to poeng fra opprykk til REMA1000-ligaen. Kan de strekke armene i været og feire opprykket allerede søndag, etter møtet med Viking TIF? 

Fjellhammer har fire seirer, en uavgjort og ett tap (21-22 mot Falk) på de seks kampene etter at Morten Nergaard inntok plassen mellom stengene i januar. Keeper-legenden fra Elverum har bidratt til at Fjellhammer har sluppet inn i gjennomsnitt 1,8 mål mindre per kamp enn de gjorde før jul. Det betyr at presset for å skåre mål blir tilsvarende mindre, og sjansene for å vinne tilsvarende større.

I Bergen vant Fjellhammer 28-25. Men Viking TIF kommer fra utklassingsseier over Lillestrøm for bare en uke siden, gjenspeiler 34-17 da at de er i superform, eller var det bare en fryktelig dårlig dag for Lillestrøm?

Falk Horten – LFH09 søndag kl 18.30
Falk har en teoretisk sjanse til 3. plassen på tabellen, men da må Sandefjord tape alle sine tre gjenstående kamper. Lillehammer kan ikke engang satse på teorien. I og med de mange innbyrdes oppgjørene mellom Lillestrøm, Sandnes og Charlottenlund i serieavslutningen er det maks ett lag som kan havne bak lillehamringene i tillegg til Bodø, og det holder ikke.

Kristiansand Topphåndball – Bodø HK søndag kl 19.00
Heller ikke i Kristiansand har lagene noe å spille om utover gleden av å vinne. Sørlendingene, som rykket opp fra 2. divisjon i fjor og som hadde som uttalt mål å gå direkte opp i REMA1000-ligaen, har mislyktes i denne omgang – spesielt på hjemmebane.

I egen hall har de tapt fem av ni kamper, og de fire seirene har vært med liten margin – ettmålsseier over Nøtterøy og Lillestrøm, tomålsseier over Sandnes og Lillehammer. LFH09 ledet sågar hele 18-11 da bare kvarteret gjensto.

I Bodø har den vonde nedrykksfølelsen allerede lagt seg. Kan det få det beste ut av de unge nordlendingene?