Foto: Jon Forberg

Kamppausen er over for 1. divisjon

Tekst: Maria Kurth /NHF
26. januar 2022

2. februar kastes 1. divisjon i gang etter en to måneder lang kamppause. Gjerpen er spente på oppstarten.

I starten av desember ble kampaktiviteten for håndballens nest øverste liga satt på vent som følge av koronarestriksjonene. I neste uke kan lagene omsider finne frem drakter og sko, og gjøre seg klare til kamp igjen.

– Det blir spennende å se hvilken retning dette vil ta. Vi har kommet i gang, men vi er som mange andre utsatt for smitte og karantene, så jeg synes det ser veldig åpent ut. Jeg må være ærlig og si at jeg er spent på hvordan Covid-19 vil påvirke seriespillet og resultatene denne våren. Jeg tror det kommer til å dreie seg om hvem som klarer å unngå smitte og ikke får mange i karantene, sier Gjerpen-trener Pål Oldrup Jensen.

Han legger til at han personlig kunne tenke seg å utsette oppstarten til den verste smittebølgen er over, men understreker at både han og laget gleder seg til å komme i gang.

– Vi gleder oss til å spille kamper, og gleder oss over at vi får lov til å trene igjen. Vi må bare stå på og gjøre vår jobb ut ifra de forutsetningene som er, sier han.

Kampene som opprinnelig skulle vært spilt i januar er flyttet. Dermed er tre nye spilledatoer lagt til. I tillegg har både play-offs og kvalifiseringsspillet fått nye datoer. 1. divisjon kvinner kastes i gang 2. februar, mens menn starter opp 5. februar. 

Gjerpen leder 1. divisjon for kvinner, og har planen klar for hvordan de skal beholde sin posisjon resten av sesongen:

– Vi må jobbe for å holde nivået vårt og utvikle oss videre. Vi må være på og klare når kampene kommer, og passe på at vi er godt forberedt både fysisk og håndballmessig. Så vil vi, som sikkert alle andre, jobbe med å holde oss så smittefrie som mulig. Jeg tror at mye av grunnlaget for suksess og utvikling ligger i kontinuitet i trenings- og kamparbeid, sier han og legger til:

– Målet vårt er å rykke opp i REMA 1000-ligaen, det er det ingen tvil om. Nå har vi hatt en god høst, og det er ikke noen selvfølge at det fortsetter, så vi må jobbe knallhardt for å utvikle oss videre og nå målet vårt.