Kamp for opp- og nedrykk i kvinnenes 1. divisjon

Av: Nikki Schei

For de aller fleste lagene gjenstår fire kamper i årets 1. divisjon og omtrent alle kamper i neste runde har avgjørende betydning for opp- og nedrykkskampen.

Lørdag kveld kl. 18 spiller Haslum mot Fjellhammer i Nadderud Arena hvor Haslum trenger poeng for å unngå kniven på strupen i nedrykkskampen. Fjellhammer har fått ny trener i Kalle Sillén, og det kanskje kan bidra til å holde håpet om kvalifisering til Rema 1000-ligaen levende, forutsatt to poeng på lørdag kveld.

I Gjesdalhallen trenger Volda sårt to poeng mot Ålgård for å henge med Rælingen i kampen om kvalifiseringplassen. Treneren Halldór Stefán Haraldsson sier på telefon at ‘’det er selvsagt litt synd å være avhengig av andre klubbers resultat, men vi skal gjøre alt vi kan for å vinne gjenstående kamper og dermed få muligheten til å spille om opprykk’’. Ålgård på hjemmebane er tøffe og skal med fortsatt god utvikling ta to nye poeng og havne på den øvre halvdel. Kampen spilles kl. 14.00. Matchen vises på Direktesport.no

I Marikollen på søndag kveld kl. 18.00 spiller Rælingen mot Fyllingen i det som kan regnes som en virkelig fire poengsmatch. Rælingen trenger to poeng for å beholde kvalfiseringsplassen og Fyllingen trenger sårt to poeng for å ha muligheter til å beholde plassen i 1. divisjon. Rælingens trener David Birkelund sier ‘’Er vi i Rælingen en god versjon av seg selv må Fyllingen spille veldig bra hvis de skal vinne’’. Matchen vises også på Håndball TV.

I Sør Amfi i Arendal spiller Grane Arendal mot Larvik kl. 18.00. Vestfold-klubben som leder 1.divisjon vil vinne for å befeste mulighetene til opprykk og holde Flint Tønsberg bak seg. Grane etter et-måls tap mot Volda i forrige runde trenger laget poengene for å ikke bli enda mer truet av nedrykkspøkelset og slippe ta turen ned etter å ha rykket opp til 1. divisjon i år. Matchen vises på Håndball TV.

Det er med andre ord dekket for fire meget viktige kamper denne helgen. For å få med deg spenningen er det bare å møte opp i hallene og se topphåndball.