Kalasaften i Terningen! Slo Drammen og er klare for Cupfinale! – Norsk Topphåndball

Kalasaften i Terningen! Slo Drammen og er klare for Cupfinale!

Det var tydelig at begge lagene var klare for å kjempe med nebb og klør for å nå finalen i cupen. Lagene gikk ut i et forrykende tempo, og målene rant inn i begge ender av banen. Selv om det nesten var tre uker siden siste kamp for Elverum viste de at tempoet var der det skulle, men allikevel var det DHK som tok det første initiativet i kampen. Etter 10 minutter ledet bortelaget 7-4 mot Børge Lunds gutter.

Selv om DHK fortsatte det gode spillet, så ville ikke Elverum være noe dårligere enn sine gjester, og de hvitkledde kjempet heroisk for å knappe ned luken på tre mål. Både Endre Langaas og Nicklas Fingren tegnet seg tidlig på scoringslisten, men en god forsvarsjobb og påfølgende scoring av Alexander Blonz sørget for at Elverum kun var målet bak DHK på stillingen 9-10.

Etter 24 minutter av omgangen var Elverum i ledelsen igjen. Da ledet hjemmelaget 13-12 etter at Luc Abalo hadde satt sin første ball i nettet. Franskmannen som var på landslagssamling hjemme i Frankrike viste god teknikk i den situasjonen. Selv om Elverum ledet så ga ikke DHK opp. Selv om Grøndahl satte noen straffekast for hjemmelaget, så sørget rutinerte Espen Lie Hansen og hans lag for at lagene gikk til pause på stillingen 16-16.

I den andre omgangen kom Emil Imsgard inn for Thorsten Fries, og det skulle vise seg å bli et veldig godt bytte av Børge Lund. På de ti første minuttene sørget Imsgard og hans lagkamerater å dra ifra med tre mål på DHK. Bak i banen banket den ungarske storspilleren Dominik Mathe inn baller for de hvitkledde, mens bakover leverte Fingren og Thomas Solstad en bedre prestasjon enn i første omgangen, og dermed ledet Elverum med 3 mål etter 10 minutter.

Men i en cupsemifinale kan man ikke hvile så mye som et lite sekund, og det fikk Elverum erfare etter hvert i kampen. En meget god Alexander Westby viste hvorfor han er en av DHKs beste spillere, og den tidligere Elverumspilleren sørget nærmest alene for at DHK fulgte Elverum helt inn. Med to kjappe scoringer og litt hjelp av Sindre Aho så var stillingen 22-22 da lagene hadde spilt 13 minutter av den 2.omgangen.

Heldigvis for hjemmelaget er nervepirrende avslutninger på kampene noe de er godt vant med. En iskald Tobias Grøndahl viste med en pekefinger inn mot hodet i en samtale med Imsgard, at man ikke skulle glemme hvilke vinnerskaller de to er. Bakerst fortsatte Imsgard storspillet, mens 19år gamle Grøndahl satte straffekastene i mål. Og når også Simen Schønningsen og Pettersen smelte inn hver sin ball var det lite håp igjen for DHK.

Til tross for at Westby nettet på alt i kampen, med mange mål på slutten av 2.omgang så holdt ikke 8 mål for både han og DHK. Elverum vant til slutt 30-28 etter at Simen-duoen hadde en glimrende flyver til hverandre.

Dermed tok Elverum seg til nok en cupfinale, som denne gangen skal spilles i Nadderud Arena. Banens beste for Elverum var Thomas Solstad og for DHK var det målvakten Sander Heieren.